Hlavní obsah

Djokoviče zradily oči těsně před Lendlovým rekordem: Smutné, všem se omlouvám

Dubaj

Neporazitelný král padl. Suverénní tenisovou jedničku Novaka Djokoviče zastavily potíže s očima, kvůli nimž musel vzdát čtvrteční čtvrtfinále turnaje v Dubaji proti Felicianu Lopezovi po prohrané první sadě 3:6. Nešťastný konec na lukrativním turnaji krátce po 700. vítězství na okruhu ATP jej hodně mrzel. Teď jen doufá, že se problémů rychle zbaví.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Novak Djokovič během ošetření při zápase s Lopezem, který v Dubaji nakonec vzdal.

Článek

Djokovič vzdal zápas naposledy před pěti lety, a to v daviscupovém duelu s Juanem Martinem del Potrem. Tentokrát mu předčasný konec překazil možnost dostat se do finále na osmnáctém turnaji za sebou, což se v historii podařilo jen Ivanu Lendlovi. Bělehradský rodák se zastavil na čísle 17.

„Víte, tohle mě teď zajímá ze všeho nejméně. Hlavně chci, aby tenhle problém co nejdříve odezněl. Mám před sebou celou řadu důležitých zápasů a turnajů. Fyzicky i mentálně se cítím skvěle, tak jen doufám, že se nepříjemnosti během pár dnů vyřeší," řekl po utkání.

Problém měl od začátku turnaje

S komplikacemi se potýkal už od začátku turnaje v Dubaji. „Jde o problém s očima. Začalo to hned, jak jsem sem přijel. Nejdřív přišla infekce, a pak se přidala silná alergie. Poslední dva dny se to dost zhoršilo. Něco takového se mi stalo vůbec poprvé v životě. Dnes to bylo obzvlášť citlivé," přiznal.

„Chtěl bych se omluvit, jak lidem, kteří se přišli na zápas podívat, tak organizátorům a vůbec všem, kteří mě podporovali. Jsem opravdu smutný, že musím opustit turnaj tímto způsobem," litoval jedenáctinásobný grandslamový vítěz.

Bolet ho začalo nejprve pravé oko, později se přidalo i levé. „Kdybych měl třetí oko, hrál bych dál," posteskl si. „Dnes jsem neměl ani kontaktní čočky, protože tyhle potíže jen zhoršují. Včera jsem v nich ještě hrál. Teď se omlouvám, že mám sluneční brýle, když je deset večer, ale doufám, že mi to pomůže," pokračoval.

„Felicianovi (Lopezovi) chci samozřejmě pogratulovat k výborným výkonům na turnaji, nechci nic ubírat z jeho výkonu v dnešním zápase. Ale dnes jsem to opravdu nebyl já, už od rána jsem se cítil zle a trénink byl naprosto hrozný. Ale aspoň jsem se snažil," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík