Hlavní obsah

Světová jednička se nechá překvapit. Pohlaví miminka tají i další tenisový tatínek

Praha
Aktualizováno

Bude to holka nebo kluk? Tak tuhle otázku teď Serena Williamsová slýchá hodně často. Podle svých slov neví a spolu se svým snoubencem Alexisem Ohanianem se chtějí nechat překvapit.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Serena Williamsová.

Článek

Před dvěma týdny světová jednička Serena Williamsová oznámila, že je těhotná. Pětatřicetiletá tenistka se v pondělí v New Yorku na společenské akci Met Gala pochlubila svým rostoucím bříškem a často slýchala otázku, zda čeká holčičku, nebo chlapečka. „Je to překvapení. Našemu miminku říkáme děťátko,“ odpověděla vítězka třiadvaceti grandslamů, která se chce po mateřské vrátit na kurty.

Radostnou událost potvrdila nedávno i Jelena Djokovičová, manželka Novaka Djokoviče. Vítěz dvanácti grandslamů by se měl stát dvojnásobným tatínkem na podzim. Zda bude mít malý Stefan sestřičku, nebo bratříčka, ale zatím Djokovičovi neprozradili.

Srbský tenista však není žádnou výjimkou, neboť letos se tatínky stalo už několik jeho spoluhráčů. Syny na svět přívítali Španěl Nicolas Almagro, Francouz Jo-Wilfried Tsonga nebo Rakušan Jürgen Melzer. Brzy k nim přibude Ital Fabio Fognini, který se svou manželkou Flavií Pennettaovou, vítězkou US Open z roku 2015, čeká narození potomka každým dnem.

Rozšiřuje se i okruh tenisových maminek. V prosinci porodila syna Lea Victoria Azarenková. Běloruská tenistka se zvládá věnovat jak mateřským povinnostem, tak tréninku a návrat plánuje už na léto. Před pár dny se stala dvojnásobnou maminkou Justine Heninová. Bývalá belgická tenistka a vítězka sedmi grandslamů se spolu s manželem a malou dcerkou radovala z narození chlapečka. O něco dříve porodila i její velká soupeřka Amélie Mauresmová. Majitelka dvou grandslamů se svým malým synem přivítala na svět holčičku.

Tak uvidíme, kdo z těchto miminek slavných a úspěšných tenistů také vezme do ruky raketu a bude následovat svého rodiče. Třeba se jednou dočkáme a uvidíme další napínavé souboje Federer - Djokovič v podání jejich potomků, nebo proti sobě nastoupí děti Heninové a Mauresmové.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík