Hlavní obsah

Kvitová - Ostapenková 6:0, 6:2Kvitová prolétla do semifinále v Petrohradu, znovu nadělovala kanára. Světová jednička končí

Aktualizováno

Petra Kvitová je na turnaji v Petrohradu v semifinále. Druhou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou porazila za necelou hodinu 6:0, 6:2 a její další soupeřkou bude Němka Julia Görgesová. Další česká tenistka Kateřina Siniaková skončila na stejném turnaji ve čtvrtfinále, s Kristinou Mladenovicovou z Francie prohrála 4:6 a 3:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kvitová - Ostapenková v PetrohraduVideo: sntv

 
Článek

Kasatkinová vyřadila světovou jedničku Wozniackou

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španělé hrají s Velkou Británií po prvním dnu 1:1

Kvitová sice hned v úvodním gemu odvracela tři brejkboly, ale nakonec vítězce loňského French Open nadělila kanára. Ve druhém setu si obě soupeřky držely servis až do stavu 3:2. Poté Češka získala tři hry za sebou a po 57 minutách proměnila první mečbol.

"Už v závěru předchozího zápasu jsem našla správný rytmus, ale věděla jsem, že dnes budu muset hrát ještě o něco lépe. Dařilo se mi koncentrovat na každý fiftýn, navíc mi dnes šlo podání, což bylo skvělé," řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Kvitová.

O své první finále od loňského triumfu v Birminghamu, kde v červenci zvítězila při druhém startu po vážném zranění levé ruky, si sedmadvacetiletá Kvitová zahraje s Němkou Julií Görgesovou, která zdolala Rusku Jelenu Rybakinovou dvakrát 6:3. S turnajovou pětkou Görgesovou má dvojnásobná vítězka Wimbledonu bilanci 2:1, naposledy se s ní utkala před pěti lety.

Siniaková držela v prvním setu s Mladenovicovou krok a ztratila ho až v desátém gamu při vlastním podání. Do druhé sady vstoupila jednadvacetiletá Češka skvěle, ujala se vedení 2:0, ale vzápětí o něj přišla a poté pustila světovou desítku k náskoku 2:5. Vedení už Mladenovicová bez potíží udržela a připsala si teprve druhou výhru z posledních 17 zápasů.

Staronová světová jednička Caroline Wozniacká, jež do Petrohradu přiletěla hned po zisku premiérového grandslamového titulu na Australian Open, skončila ve čtvrtfinále. Dánskou tenistku porazila 7:6, 6:3 domácí Darja Kasatkinová, jež bude v sobotu soupeřkou Mladenovicové.

Turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále
Kvitová (ČR) - Ostapenková (2-Lot.) 6:0, 6:2
Mladenovicová (4-Fr.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:3
Kasatkinová (8-Rus.) - Wozniacká (1-Dán.) 7:6 (7:2), 6:3
Görgesová (5-Něm.) - Rybakinová (Rus.) 6:3, 6:3
Turnaj žen v Tchaj-peji (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kozlovová (Ukr.) - Putincevová (5-Kaz.) 7:5, 6:3
Lisická (Něm.) - Niculescuová (Rum.) 4:6, 6:4, 6:4
Babosová (4-Maď.) - Linetteová (7-Pol.) 6:1, 6:3
Wang Ja-fan (Čína) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: