Hlavní obsah

Krásky, plavky, řádění ve vlnobití. Jde to i bez moře, bez žraloků, 100 mil od oceánu

Surf Ranch

Představa, že surfaři nemohou pořádně závodit jinde než v mořských vlnách, bere za své. Ojedinělé pokusy v halách nemají patřičné parametry, ale přece jen to už jde na nejvyšší úrovni i bez oceánu. Nově otevřený Surf Ranch v Kalifornii se nalézá plných 100 mil od Pacifiku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Slater a další surfaři řádí 100 mil od oceánuVideo: sntv

 
Článek

Závod je součástí prestižní světové ligy. A je zcela specifický. Zatímco na otevřené vodě jsou surfaři odkázáni na milost přílivu a větrů, v průběhu klání na Surf Ranch každý surfer dostane zaručené čtyři jízdy na téměř identické vlně. Jako na dokonale upravené sjezdovce... A ještě jednu výhodu to má. Na žraloka tu nenarazíte.

Ale i v tomto případě platí, že se prosazují hvězdná jména - Úvod nejlépe zvládl Američan  Kelly Slater, s nímž je vznik jedinečného areálu spojen. Mezi ženami na tom nejlépe byla jeho krajanka Coco Ho.

Na videu kromě Slatera jsou zachyceny jízdy Brazilce Yaga Dory, Američanky Sage Ericksonové a Novozélanďanky Paige Harebové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Today is another day to have some more fun! 🙃🔜 Watch me LIVE 4:20pm pst #SurfRanchPro #catchthiswave 📷 @wsl & @alschaben

Příspěvek sdílený Paige Hareb (@paigehareb),Zář 6, 2018 v 1:12 PDT

Reklama