Hlavní obsah

Limit pro mistrovství světa zaplavala i prsařka Weber

Eindhoven

Účast na plaveckém mistrovství světa v Koreji si zajistila i prsařka Petra Weber, dříve známá pod dívčím jménem Chocová. Na mítinku v Eindhovenu, kde se dařilo i dalším českým plavců, v rozplavbě časem 31,11 splnila A limit mezinárodní federace FINA.

Foto: Martin Sidorják

Prsařka Petra Weber.

Článek

Dvaatřicetiletá Weber nechyběla na MS v této disciplíně od šampionátu v Římě 2009. Mezinárodní limit splnila pošesté za sebou. "Se svým výkonem jsem maximálně spokojená. Takhle dobrý čas se mi nepodařilo zaplavat už pět let, takže je vidět, že má spolupráce s trenérem Lutherem je opravdu skvělá," uvedla na svazovém webu.

"Nemůžu úplně říct, že splnění jsem očekávala, přeci jen byl pro mě limit hodně vysoko. Minulý víkend na závodech v Ústí nad Labem jsem šla půl sekundy za limitem, což vypadalo, že když si odpočinu a doladím, padnout by to mělo," řekla Weber. Ve finále byla o něco pomalejší a v čase 31,36 dohmátla druhá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plavkyně Petra Weber nebude na MS v Koreji chybět.

Weber se tak přidala k Barboře Seemanové, Simoně Kubové, Tomáši Frantovi a Janu Mickovi, kteří si účast na červencovém šampionátu v Kwangdžu zajistili již dříve.

Znakařka Kubová po úspěchu na stovce, kde se kvalifikovala i na OH, a limitu na padesátce v neděli splnila svazový limit pro MS i na dvoustovce. Časem 2:11,76 zaostala o 76 setin za A limitem FINA.

Svazové kritérium na téže trati časem 2:12,30 splnila ve Stockholmu i Věra Kopřivová, která studuje a trénuje na univerzitě v USA. Se svazovým limitem ale může na MS startovat jen jedna závodnice. Šanci splnit A limit FINA bude mít Kopřivová ještě při závodech v Indianě.

Reklama