Hlavní obsah

Posádky lehkých vah neprošly do semifinále veslařského MS

MNICHOV/PRAHA

České posádky lehkých vah se na veslařském MS v Mnichově nedostaly do pátečního semifinále a nevyšla jim tak snaha o přímý postup na olympiádu. Dvojskif ve složení Ondřej Vetešník, Jan Vetešník dojel v opravě nejnabitejší disciplíny šampionátu až čtvrtý, čtyřka bez kormidelníka Miroslav Vraštil, Jiří Kopač, Ondřej Straka, Vlastimil Čabla skončila ve své jízdě až pátá a mezi dvanáct nejlepších se také nedostala.

Článek

„Bratři Vetešínkové přitom výborně začali, dlouho se drželi hned za favorizovanými Dány a ještě 350 metrů před cílem hájili postupovou pozici před Rakušany, jenže neodolali jejich finiši a dojeli za nimi o tři vteřiny čtvrtí. Čtyřka bez kormidelníka byla prakticky od startu bez šance, klukům citelně chybí zkušenosti," hodnotil reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška.

Semifinále a v něm i boj olympijskou účast čeká už ve čtvrtek skifaře Synka i Knapkovou, ženský dvojskif Antošová, Vařeková a čtyřku bez kormidelníka mužů ve složení Neffe, Bruncvík, Gruber, Horváth.

„Přál bych si postup všech čtyři lodí, což by automaticky znamenalo i jejich cestu do Pekingu, ale i kdyby v nějakém případě účast v závodě o medaile nevyšla, cestu na OH zajistí ještě solidní výsledek v B finále," uvažuje Panuška, jenž nejen olympijskou perspektivu, ale i možnost startu ve finále na MS přisuzuje také párové čtyřce mužů, která jede semifinále až v pátek.

Reklama