Hlavní obsah

Nystrand zaplaval v Berlíně další světový rekord

BERLÍN

Švédský plavec Stefan Nystrand se během víkendu podruhé zapsal do světových rekordních tabulek. Na mítinku Světového poháru v krátkém bazénu v Berlíně ovládl i nejkratší sprint, když padesátimetrovou trať kraulem zvládl za 20,93 sekundy. Z dosavadního maxima Jihoafričana Rolanda Schoemana z loňského srpna ubral pět setin, od soboty je rekordmanem i na dvojnásobné trati časem 45,83.

Článek

O celkově čtvrtý světový rekord se na mítinku postaral Brazilec Thiago Pereira časem 1:53,14 minuty na polohové dvoustovce. Předchozí rekord 1:53,31 držel rok a půl Američan Ryan Lochte.

Evropské tabulky pozměnila čerstvá světová rekordmanka z kraulařské padesátky Marleen Veldhuisová. Na dvojnásobné trati v neděli dohmátla v kontinentálním maximu 52,14 sekundy.

O nadcházejícím víkendu se v Belo Horizonte uskuteční finálový mítink seriálu a do Brazílie odcestuje jako již jistý vítěz Američan Randall Bal, který v Berlíně triumfoval na všech třech znakařských tratích. Náleží mu za to prémie 100.000 dolarů, hlavní adeptkou na celkové prvenství mezi ženami je Švédka Therese Alshammarová.

O nejlepší český výsledek v Berlíně se postarala Alena Nývltová osmým místem ve finále znakařské stovky za 1:03,05.

Reklama