Hlavní obsah

Vodní slalomáře čeká nabitá sezóna, na řadě je ME

PRAHA

Nabitá sezóna čeká vodní slalomáře. Vedle vrcholu na olympijských hrách mají letos vodáci před sebou několik soustředění včetně přípravy přímo v Pekingu, mistrovství Evropy v Krakově, tři Světové poháry včetně prvního dílu v Praze-Troji i závod ve španělském středisku Seo D'Urgell, dějišti příštího mistrovství světa.

Článek

Ve středu ráno odjede reprezentační tým s výjimkou Štěpánky Hilgertové na soustředění do Krakova, kde se první květnový víkend uskuteční kontinentální šampionát. "Já si potřebuji odpočinout, pojedu tam až pár dnů před šampionátem," řekla v úterý na tiskové konferenci v Praze Hilgertová, která se chystá do Pekingu na svou pátou olympiádu.

V Číně na velmi obtížném kanálu budou čeští reprezentanti trénovat třikrát - vždy deset dní na začátku června, na přelomu června a července a nedlouho před začátkem olympiády. Reprezentanti opět s výjimkou Hilgertové už na pekingském kanálu loni v létě jezdili. "Je nejtěžší, který jsem kdy viděl," nechal se slyšet kanoista Stanislav Ježek.

Tréninkové manko Hilgertové chybět nebude

Hilgertová si je jistá, že jí loňské tréninkové manko nebude chybět. "Bude času dost na trénink. A nakolik je těžký, to si budu muset osahat," uvedla. "Nám to spíš vyhovuje, když je těžká voda," prohlásil zadák deblkanoe Ondřej Štěpánek, který bude společně s Jaroslavem Volfem obhajovat bronz z Atén.

Na ME pojede kompletní český reprezentační tým, který vykrystalizoval o víkendu při posledním nominačním závodu v Praze. Zdravotní potíže má pouze Štěpán Sehnal, který by měl společně s Václavem Hradílkem jet v deblkanoi. "Ale měl by být do ME v pořádku, jen nejede na soustředění," řekl kouč reprezentace Jiří Pultera.

Český tým se představí také v Praze

Celý český tým se představí také při SP v Praze, který se pojede 20. až 22. června v Troji. "Bude tam kompletní špička," upozornil za organizátory Jiří Rohan.

Důvodem je skutečnost, že do dalších dílů v Tacenu a v Augsburgu zasahuje možnost tréninku na olympijském kanálu, kam pojedou i Hilgertová, Ježek, Volf se Štěpánkem a nováček Vavřinec Hradílek na kajaku. Příležitost změřit síly na mezinárodním poli při závodech SP tak dostanou další lodě v pořadí české nominace.

Program reprezentace:
23. dubna - 27. dubna: soustředění Krakov
5. května - 11. května: ME Krakov
31. května - 11. června: soustředění Peking
20. června - 22. června: SP Praha
24. června - 29. června: SP Tacen
24. června - 5. července: soustředění Peking
2. července - 6. července: SP Augsburg
8. července - 13. července: předmistrovský závod Seo D'Urgell
27. července - 6. srpna: soustředění Peking
11. srpna - 14. srpna: olympijské hry Peking

Reklama