Hlavní obsah

Pět českých posádek se představí ve finále veslařského SP

MNICHOV

Pět českých posádek se v neděli představí ve finálových bojích úvodního dílu Světového poháru ve veslování, který se koná v Mnichově. Z prvního místa v semifinálových jízdách postoupili do bojů o umístění na stupních vítězů skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková i čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth. Ve finále naopak bude nečekaně chybět párová čtyřka David Jirka, Jakub Hanák, Milan Doleček a Petr Vitásek.

Článek

Synek, Knapková i čtyřka bez kormidelníka potvrdili v Mnichově, že jsou na začátku sezony výborně připraveni, a navázali na svá první místa z předešlých dnů. Knapková si připsala již třetí výhru, neboť díky vyššímu počtu startujících ve své kategorii musela absolvovat i čtvrtfinále. V neděli se ale poprvé utká s běloruskou favoritkou a hlavní soupeřkou Jekatěrinou Karstenovou-Chodotovičovou.

Do finále postoupil i ženský dvojskif Gabriela Vařeková, Jitka Antošová, které dnes obsadily druhé místo, a při premiéře na velkém závodě i dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička. Nově složená posádka by měla v červenci bojovat v dodatečné kvalifikaci v Poznani o postup na olympijské hry.

Dodatečná kvalifikace čeká i dvojskif lehkých vah bratrů Jana a Ondřeje Vetešníkových, kteří dnes skončili čtvrtí a pojedou finále B. V tom se nečekaně představí i párová čtyřka, která v Mnichově startuje pod vedení trenéra Sergeje Kruťjakova na náklady pražské Dukly. Armádní klub se totiž se svazem pře o to, kdo by v minulých letech českou elitní posádku měl v olympijské sezoně trénovat.

Párová čtyřka, která bude v Pekingu obhajovat stříbrné medaile z Atén, postoupila do semifinále až z oprav a dnes doplatila na velkou konkurenci ve své jízdě. Čeští veslaři narazili na úřadující mistry světa z Polska, stříbrné medailisty z Francie a čtvrtou loď z loňského světového šampionátu posádku Itálie. Ani jeden z těchto týmů se jim nepodařilo porazit a skončili čtvrtí.

Světový pohár už skončil pro čtyřku bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Vlastimil Čabla a Ondřej Straka, která skončila v dnešním finále C na čtvrtém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články