Hlavní obsah

Jiras s Máderem skončili v posledním závodě SP sedmí

AUGSBURG

Česká deblkanoe Marek Jiras, Tomáš Máder nenavázala v Augsburgu na medailová umístění z předchozích dvou závodů Světového poháru ve vodním slalomu a ve finále seriálu obsadila sedmé místo. Při neúčasti mistrů světa z Prahy Jaroslava Volfa a Ondřeje Štěpánka, kteří trénují stejně jako další čeští olympionici na kanálu v Pekingu, v sobotu triumfovala slovenská dvojčata Pavol a Peter Hochschornerové.

Článek

Dvojnásobní olympijští vítězové vyhráli stejně jako před týdnem v Tacenu před svými krajany, bratranci Ladislavem a Peterem Škantárovými, a zajistili si celkové vítězství v poháru. Jiras s Máderem za slavnými Slováky zaostali o více než deset sekund, které obdrželi jako penalizaci za pět dotyků branky.

Zbývající české dvojice Štěpán Sehnal, Václav Hradílek a Martin Hammer, Ladislav Vlček nepostoupily na olympijském kanálu z roku 1972 z páteční kvalifikace.

V tradičně nejobsazenější disciplíně kajaku mužů triumfoval domácí Erik Pfannmöller a po roční přestávce si zopakoval celkový triumf ve třídílnémm seriálu. Získal tak malou náplast na neúspěšnou nominaci do Pekingu. Čeští reprezentanti se do finálové desítky neprobojovali - nejlepší Lukáš Kubričan obsadil 17. místo.

V neděli pojedou do finále kanoisté a kajakářky. V kvalifikaci se blýsknul vítězstvím Tomáš Indruch.

Výsledky SP:
Muži:
K1: 1. Pfannmöller (Něm.) 193,03 (0 tr. sekund), 2. Peschier (Fr.) -2,70 (2), 3. Parsons (USA) -2,76 (0), ...17. Kubričan, 25. Hilgert, 39. Pišvejc (všichni ČR).
C2: 1. Pavel Hochschorner, Peter Hochschorner 216,77 (4), 2. 2. L. Škantár, P. Škantár (všichni SR) -2,65, 3. K. Simon, R. Simon (Něm.) -4,36 (0), ...7. Jiras, Máder (ČR) -11,60 (10).

Reklama