Hlavní obsah

Na JMS ve veslování se představí šest českých posádek

PRAHA

Devět českých posádek se v tomto týdnu představí na veslařském mistrovství světa juniorů, jehož součástí bude i světový šampionát v neolympijských disciplínách. O juniorské medaile bude bojovat šest lodí, ve druhé části regaty v rakouském Ottensheimu se představí tři lodě.

Článek

Před rokem se juniorské MS konalo na olympijské dráze v Pekingu a Česko mělo ve finále dvojnásobné zastoupení. Párová čtyřka ve složení Michaela Sazimová, Lenka Antošová, Hedvika Vašková a Denisa Čvančarová poté obsadila čtvrté místo. Antošová s Čvančarovou se představí i v Ottensheimu, kde budou startovat na dvojskifu.

Nominace:
Junioři: Jan Pilc, Jakub Podrazil (dvojskif); Jan Andrle, Petr Melichar, Petr Buzrla, Pavel Tlach (párová čtyřka); Matyáš Klang, David Škrabálek, Jakub Vrabec, Jan Bořuta (čtyřka bez kormidelníka); Kornel Altman, Robert Kaplan, Tomáš Emr, Martin Basl, David Szabó, Jakub Mach, Michal Kaňka, Jiří Srna, kormidelník David Doležal (osma).
Juniorky: Denisa Čvančarová, Lenka Antošová (dvojskif); Adéla Štembergová, Kateřina Kopecká, Blanka Šindlerová, Hana Janátová (čtyřka bez kormidelníka).
Neolympijské disciplíny: Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (párová čtyřka lehkých vah); Adam Kapa, Vlastimil Čabla (dvojka bez kormidelníka), Jakub Zof, Jakub Friedberger, kormidelník Oldřich Hejdušek (dvojka s kormidelníkem).

Reklama