Hlavní obsah

Britský dálkový plavec Davies má fobii z ryb

PEKING

Britský dálkový plavec David Davies bude v premiéře této disciplíny na olympijských hrách patřit v Pekingu k adeptům na zlato, ale jemu samému bude dělat starosti víc věcí než jen soupeři. Třiadvacetiletý Velšan se totiž bojí ryb, a přitom ho čeká závod v jezeře.

Článek

Zatímco výrobci plavek investují miliony, aby se co nejvíce přiblížili rybám, Davies chce zůstat co nejdál od čehokoli, co má šupiny a ploutve.

"Pokud uvidím nějakou velkou rybu, hodně mě to vyděsí," uvedl pro server WalesOnline plavec, jenž bude v Pekingu reprezentovat jak v bazénovém, tak v dálkovém plavání. "Ryby nejsou lidé. Neprojdou jen tak okolo. Jsou prostě jiné," dodal Davies, jenž před čtyřmi lety v Aténách získal stříbro v bazénu na trati 1500 metrů.

Desetikilometrový závod ve veslařském a kanoistickém kanálu Šun-i pro něj bude kvůli jeho fobii pořádným náporem na nervy. Podobně jako nedávno na závodech v Jižní Africe. "Byl jsem z toho hodně nervózní. Vlastně jsem řekl kouči: 'Klidně odstoupím po 100 metrech, pokud uvidím ve vodě rybu, která se mi nebude líbit'," dodal Davies.

Reklama