Hlavní obsah

Plavec Phelps nebude v aféře s marihuanou obviněn

COLUMBIA

Americkému plavci Michaelu Phelpsovi už nehrozí obvinění z trestného činu v jeho aféře s fotografií, na které byl zachycen při kouření marihuany. Šerif Leon Lott, jehož úřad v Richland County sportovní hvězdu vyšetřoval, oznámil, že žádné kroky proti čtrnáctinásobnému olympijskému vítězi nechystá.

Článek

Hrdina her v Aténách a Pekingu užíval drogu na listopadovém studentském večírku na Univerzitě Jižní Karolíny. Britský nedělník News of the World přinesl fotografii, na které byl Phelps zachycen, jak si drží u úst takzvaný bong, což je speciální druh dýmky určený pro kouření marihuany. Ve spojitosti s aférou pak bylo zatčeno osm lidí. Sedm z nich kvůli držení marihuany, jeden za její prodej.

"Na základě vyšetřování jsme dospěli k závěru, že nemáme dostatek důkazů," sdělil Lett s tím, že v kauze nebude nikdo obžalován.

Phelps se už bezprostředně po zveřejnění fotografie veřejně omluvil. Za kouření marihuany potrestal držitele rekordních osmi zlatých medailí z Pekingu americký svaz, který ho na tři měsíce suspendoval. Mezinárodnímu olympijskému výboru stačila plavcova omluva.

Reklama