Hlavní obsah

Australský plavec D'Arcy přijde kvůli napadení kolegy o MS

SYDNEY

Plavec Nick D'Arcy dostal další trest za to, že loni zbil jednoho ze svých kolegů. Jednadvacetiletý Australan byl vyřazen z reprezentace pro červnové mistrovství světa v Římě.

Článek

D'Arcy loni v březnu zbil v baru dalšího plavce Simona Cowleye a zlomil mu čelist, nos, očnici i patro. Olympijský výbor ho proto vyřadil z týmu pro olympiádu v Pekingu a hrozil mu trest 14 měsíců ve vězení. Nakonec však vyvázl jen s podmínkou.

Nyní se jednadvacetiletý plavec do reprezentace pro šampionát v Římě kvalifikoval vítězstvím na domácím šampionátu na trati 200 metrů motýlek. Svaz ho však na pondělním zasedání z reprezentace vyloučil.

"Chtěli bychom upozornit, že před olympiádou jsme ho z reprezentace nevyřadili my, ale olympijský výbor. Vzhledem k tomu, že byl usvědčen, ale porušil pravidla svazu a my jsme se jednohlasně shodli na jeho vyloučení," citovala agentura AP prohlášení svazu.

Rozhodnutí se však nelíbí D'Arcyho trenérovi Brianu Stehrovi. "Proč mu umožnili bojovat o místo v týmu, když mu ho pak stejně vzali? Nechápu to," prohlásil. "Vždyť bylo jasné, že bude usvědčen, protože se ke všemu přiznal. Už kvůli tomu přišel o olympiádu, dostal podmínku, a teď tohle. Jak dlouho ho ještě chtějí trestat?" dodal.

Reklama