Hlavní obsah

Plavec Svoboda se rozešel s trenérem Kyněrou

ZNOJMO

Český plavec Květoslav Svoboda ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Jiřím Kyněrou ve Znojmě a začal se připravovat v Praze. K rozchodu došlo po vzájemném konfliktu při tréninku v minulém týdnu, kdy kouč údajně požadoval po svém svěřenci větší tréninkovou intenzitu.

Článek

"Nechtěl bych tento problém ventilovat přes média, jedná se o osobní věc mezi námi dvěma," řekl Kyněra. "Mám Svobodu rád a za sedmnáct let společné práce jsem toho pro něj udělal hodně. Více jsem ale ustoupit nemohl. K podobným konfliktům mezi závodníkem a trenérem dochází po dlouhé spolupráci i v jiných odvětvích sportu. Chápu, že po sedmnácti letech potřebuje změnu," dodal Kyněra.

Svoboda momentálně trénuje v Praze pod vedením trenérky Jarmily Passerové. Odchod ze Znojma byl podle něj důsledkem nahromaděných problémů a dlouhodobých neshod.

Svoboda startoval pod Kyněrovým vedením na třech olympijských hrách, oba už ale měli problémy se vzájemnou komunikací před čtyřmi lety, kdy se na chvíli jejich cesty rozdělily. Z pozice reprezentačního kouče se s ním Kyněra potká před mistrovstvím světa na soustředění v červnu ve španělském letovisku Calella a potom i na závěrečném kempu v Itálii.

Reklama