Hlavní obsah

Ve finále třetího dílu SP ve veslování je pět českých lodí

LUCERN

Pět českých posádek si v sobotu zajistilo postup do finálových bojů v závěrečném třetím podniku Světového poháru ve veslování v Lucernu. O umístění na stupních vítězů budou v neděli usilovat skifaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek, dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička, párová čtyřka a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah.

Článek

Knapková a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník své semifinálové jízdy vyhrály. Synek, Chalupa s Makovičkou a párovka David Jirka, Tomáš Karas, Petr Vitásek, Petr Buzrla byli druzí.

Jen těsně utekl postup do A-finále čtyřce bez kormidelníka Karel Neffe, Milan Bruncvík, Michal Horváth, Jan Gruber, kteří obsadili třetí místo a na druhé Němce ztratili jen 0,13 vteřiny. V takzvaném malém finále se představí i skifařka lehkých vah Klára Janáková, dvojka bez kormidelnice Pavlína Žižková, Jana Vyhnánková a dvojskif Milan Doleček, Jakub Houska.

Vystoupení v Lucernu již mají za sebou Vojtěch Bejblík a Vlastimil Čabla, kteří na dvojce bez kormidelníka lehkých vah vyhráli C-finále.

Reklama