Hlavní obsah

Závadová zaplavala na MS český rekord v polohovce na 400 metrů

ŘÍM

Plavkyně Barbora Závadová na mistrovství světa v Římě výrazně zlepšila český rekord v polohovém závodě na 400 metrů. Šestnáctiletá reprezentantka v neděli v rozplavbách pokořila dvanáct let starý výkon Hany Černé a časem 4:41,90 minuty posunula české maximum o 2,15 vteřiny. Osobní rekord si vylepšila o více než sedm vteřin, v konečném pořadí to stačilo na 17. místo. Za nejrychlejší Australankou Stephanií Riceovou zaostala o téměř sedm vteřin.

Článek

Evropský rekord padl v rozplavbách polohové štafety mužů na 4x100 metrů. Postarali se o něj Němci výkonem 3:29,48 minuty. Kvarteto Helge Meeuw, Hendrik Feldwehr, Benjamin Starke, Paul Biedermann za nejlepším světovým časem Američanů z olympiády v Pekingu zaostalo o 14 setin.

Ze druhého místo postoupili do odpoledního finále Australané, třetím časem se kvalifikovali Američané, kteří v rozplavbách nastoupili bez odpočívajícího Michaela Phelpse. V souboji o cenné kovy už osminásobný vítěz z Pekingu chybět nebude a hodlá do své sbírky čtyř zlatých a jedné stříbrné medaile z římského bazénu Foro Italico přidat pátý titul.

Mistrovství světa v plaveckých sportech v Římě:
Bazénové plavání - rozplavby s českou účastí:
Muži:
4x100 m pol. záv.: 1. Německo 3:29,48 - evropský rekord, ...20. ČR (Fučík, Bartůněk, Rubáček, Verner) 3:37,10.
Ženy:
400 m pol. záv.: 1. Riceová (Austr.) 4:34,62, ...17. Závadová (ČR) 4:41,90 - český rekord.

Reklama

Související témata: