Hlavní obsah

Do semifinále MS slalomářů postoupili jen Mašek a Hradilek

LA SEU D´URGELL

Páteční kvalifikace vodních slalomářů se na mistrovství světa v Seu d'Urgell českým reprezentantům příliš nepovedla. Z kajakářů se do dvacítky postupujících vešel pouze Vavřinec Hradilek, mezi singlkanoisty se v semifinále představí Jan Mašek.

Článek

Nejpřekvapivější je vyřazení kanoisty Stanislava Ježka. Ten si v obou kvalifikačních kolech připsal jeden dotyk s brankou, což jej odsoudilo na 26. pozici. "Ta trať je opravdu jednoduchá a sebemenší zpomalení je hodně znát. Ani nevím, kde jsem nabral toho šťoucha," postěžoval si Ježek.

Jeho reprezentační kolega Tomáš Indruch skončil o tři příčky výše a k postupu mu scházelo pouhých 13 setin. Mašek rovněž v první jízdě chyboval, tu druhou už ale zajel čistě a obsadil deváté místo. Jako jediný tak bude dál hájit čest zlaté hlídky singlkanoistů z letošního mistrovství Evropy.

Také Hradilka zachránilo druhé kolo, ve kterém se posunul na 16. příčku. Velkou smůlu měl Ivan Pišvejc. Toho z 20. místa odsunul až úplně poslední závodník startovního pole dvojnásobný mistr světa Fabien Lefevre z Francie. Poslední český zástupce Michal Buchtel skončil šestatřicátý.

V kvalifikaci kanoistek, nové ženské disciplíny, neměla česká výprava zastoupení.

Reklama

Související témata: