Hlavní obsah

Plavecká kráska Beardová porodila syna a chce zpátky do bazénu

LOS ANGELES

Americká plavecká hvězda Amanda Beardová porodila syna, který dostal jméno Blaise Ray Brown. Dvojnásobná olympijská vítězka ho přivedla na svět necelých pět měsíců poté, co se v Indonésii provdala za fotografa Sachu Browna.

Článek

"Byla to fuška. Trvalo to asi šestnáct hodin, ale stálo to za to. Je zdravý, spokojený, všechno šlo podle plánu," řekla Beardová po porodu magazínu People. "Byla to úžasná zkušenost pro mě i Sachu. Teď jsme šťastní rodiče, to bude teprve to nejlepší dobrodružství," uvedla plavkyně, která se proslavila nejen svými výkony v bazénu.

V minulosti pózovala pro Playboy a loni před olympijskými hrami vyrazila do ulic Pekingu s vlastním fotografickým aktem a nápisem Raději nahá než v kožešině. Protestovala tak proti často drastickým způsobům zabíjení kožešinových zvířat.

Sedmadvacetiletá Američanka se chce po mateřské pauze do bazénu vrátit a připravit se na olympijské hry 2012 v Londýně. Pod pěti kruhy startovala už čtyřikrát, v Atlantě 1996 dokázala jako čtrnáctiletá vybojovat tři medaile, včetně zlata z polohové štafety. O osm let později vyhrála v Aténách závod na 200 metrů prsa, celkem má z OH sedm cenných kovů.

Reklama