Hlavní obsah

Trenéra plavců Kyněru překvapilo dvanáct rekordů z Brna

BRNO

Bilance plavecké Velké ceny Brna s 12 českými seniorskými rekordy, devíti dorosteneckými a navíc šesti splněnými limity na prosincové mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Istanbulu překvapila i reprezentačního trenéra Jiřího Kyněru. Tolik rekordních časů v minulosti nepadlo v žádném českém závodu.

Článek

"Jsou to super výsledky. Některé rekordy padaly i o vteřiny. Takovou žeň výborných časů jsem nečekal," řekl Kyněra. Trenér přičítá výborné výsledky i novým plavkám, které v minulosti závodníci neměli, navíc se celý rok v krátkém bazénu neplavalo.

Kyněra po vypsání limitů na ME v Istanbulu čelil tlaku oddílových trenérů, že jsou požadované časy příliš tvrdé. Už po víkendovém brněnském mítinku je ale předpokládaný počet 15 startujících českých plavců takřka naplněn. Zatím má jistotu nominace 14 závodníků.

"Patnáctý Dominik Bartoš je na hraně a z více než devadesáti procent má šanci uspět. Na 400 metrů kraul mu chybí zlepšit svůj čas o pouhé tři desetinky sekundy," dodal Kyněra.

Jistou nominaci měla osmička Petr Bartůněk, Tomáš Fučík, Michal Rubáček, Květoslav Svoboda, Jan Šefl, Simona Baumrtová, Petra Chocová a Barbora Závadová. Limity nyní splnila další šestice Martin Baďura, Martin Šlechta, Martin Verner, Lenka Jarošová, Petra Klosová a Klára Václavíková.

"Vzrůstající výkonností jsem před mistrovstvím Evropy potěšen. Věřím, že ještě další české rekordy padnou v nejbližších závodech a také na mistrovství Evropy," podotkl Kyněra.

O nadcházejícím víkendu se část českých plavců představí ve Vánoční ceně Zlína, znojemská skupina s Rubáčkem a trenérem Kyněrou bude startovat na mítinku ve Vídni.

Reklama