Hlavní obsah

Berger: Sparta byla moc zakřiknutá

PRAHA

Zápas fotbalistů Sparty v Lize mistrů s Chelsea Londýn si nemohl nechat ujít ani někdejší slavný hráč letenských Jan Berger. Pasivní přístup Sparty v zápase sice očekával, přesto jej jako fanouška přílišná obrana mrzela. V postup Sparty do další fáze Ligy mistrů navíc už příliš nevěří, i když ji proti Laziu bude držet palce.

Foto: archiv

Jan Berger

Článek

"Vývoj zápasu mě prakticky ničím nepřekvapil. Počítal jsem s tím, že trenér Kotrba naordinuje hráčům defenzivní taktiku. Vzhledem k důležitosti tohoto zápasu se ale ani nic jiného nedalo čekat. Pro fanoušky to ale moc pěkné podívání nebylo.

Kotrba přijel do Londýna už s tím, že Sparta má šanci získat bod a o ten se porve, o vítězství asi vůbec neuvažoval, což je pochopitelné. Otázkou je, zda by Sparta více otevřela hru v případě uznání branky Chelsea v prvním poločase. Ale osobně si myslím, že by taktika zůstala stejná, s případným vyčkáváním na brejk.

Co se týče neuznané branky Chelsea, myslím že se tak stalo neprávem. Crespo v ofsajdu nebyl a Blažka taky nikdo nefauloval. Pokud by ale gól přece jen rozhodčí uznali, asi by zápas vypadal dost jinak.

Sparta sice občas v zápase zkoušela nějakou kombinaci, ale veškerá jejich souhra končila na půlce. Jako jeden z hlavních tahounů na mne působil Lukáš Zelenka, který je výborně technicky vybavený, ale chybí mu rychlost. A bez té neměl proti rychlejším hráčům Chelsea šanci.

.:ANKETA:
Jakou známkou hodnotíte výkon Sparty s Chelsea? Hlasujte na konci článku

Navíc si Zelenka ani neměl s kým přihrát, což byl největší problém zálohy. Tentokrát nebyl ani příliš vidět tradiční tvůrce šancí Karel Poborský, což se ale dá hráči, který táhne tým od začátku sezóny odpustit. I takový hráč jako Poborský má nárok na to, že mu jeden dva zápasy nevyjde.

Ze sparťanských hráčů mne zaujal Tomáš Hübschmann, který v obraně odvedl slušný kus práce. Tradiční oporou byl i brankář Jaromír Blažek, který kapituloval jen jednou, ale branka uznána nebyla. Libor Sionko byl v útoku příliš osamocen a moc mu nepomohli ani spoluhráči.

Z hráčů soupeře se mi nejvíc líbil Joe Cole, což je výborný technik a má v sobě dostatek drzosti. Dobře hrál i Gudjohnsen, který měl na hřiště přijít dřív než ve druhé půli. Dokázal hru Chelsea dobře rozhýbat. Crespo mi naproti tomu připadá jako takový lenoch s trochu laxním přístupem, což se projevilo při té jeho patičce.

Chelsea podle mne hodně chyběl Verón, který by dokázal něco vymyslet a dal by hře nový impuls. Angličané ale dobře věděli, že jim k postupu stačí bod, a tak některé opory šetřili pro důležitý zápas s Manchesterem United v anglické lize.

Snad  se hra Sparty zlepší v posledním zápase Ligy mistrů a proti Laziu uhraje alespoň bod potřebný k postupu do Poháru UEFA. Ve vítězství Sparty totiž ani jako její velký patriot nevěřím, Lazio přece jen hraje lépe venku než doma a půjde mu také o postup."

Reklama

Související témata: