Hlavní obsah

Soupeře veslaře Synka Drysdaleho srazilo auto. Do Londýna bude ale fit

Mnichov

Očekávaný hlavní soupeř skifaře Ondřeje Synka na olympijských hrách Novozélanďan Mahe Drysdale se v Mnichově před Světovým pohárem srazil s automobilem a kvůli zranění na start nenastoupí. Má problémy s ramenem a byl s ním na vyšetření v nemocnici. Drysdaleův Start v olympijské regatě v Londýně však ohrožen není.

Foto: Nigel Marple, Reuters

Novozélanďan Mahe Drysdale.

Článek

Pětinásobného mistra světa srazil vůz ve chvíli, kdy jel na kole k mnichovskému kanálu. Novozélandskému rozhlasu řekl, že má lehce poraněné rameno a kyčel. "Světový pohár vynechám, ale další přípravu na olympiádu to neovlivní," řekl Drysdale, který před čtyřmi lety v Pekingu dojel vyčerpán třetí za stříbrným Synkem a Norem Olafem Tuftem.

V této olympijské sezóně Drysdale startoval ze dvou závodů SP jen před třemi týdny v Lucernu, kde se Synkem prohrál. O uplynulém víkendu ale českému skifaři udělil tvrdou lekci na tradičním závodu Holland Baker v Amsterodamu.

Synek na finálové regatě v Mnichově také nestartuje, dal přednost závěrečné vysokohorské přípravě před olympiádou. Po dvou triumfech pořadí SP vede, jenže celkově druhý Brit Alan Campbell má o šest bodů méně a pokud v Bavorsku vyhraje, Synka o celkové prvenství připraví.

Reklama

Související témata: