Hlavní obsah

Ve finále SP slalomářů v Troji je sedm českých lodí i Hradilek

Praha

Sedm českých lodí se probojovalo do dnešních tří finálových jízd Světového poháru ve vodním slalomu v Troji. V prvním globálním poolympijském měření sil se nejvíc dařilo Vítězslavu Gebasovi, který při neúčasti olympijského vítěze Tonyho Estangueta z Francie nečekaně ovládl semifinále kanoistů. Z medailové pozice jako třetí prošel do finále i Stanislav Ježek, pátý muž z olympijských her v Londýně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kajakář Vavřinec Hradilek

Článek

Nejrychlejší v semifinále kajakářů byl stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek, ale kvůli jednomu dotyku branky postoupil do finále "až" jako čtvrtý. Navlas stejný výkon předvedl také jeho reprezentační kolega Luboš Hilgert. Vypadl naopak Vít Přindiš. Také v této kategorii chybí olympijský vítěz Daniele Molmenti z Itálie.

V boji o medaile bude chybět další český reprezentant mezi kanoisty Jan Mašek, který byl třináctý. V této kategorii nepostoupil ani stříbrný olympijský medailista z deblkanoe Brit David Florence (18.).

V neolympijské disciplíně kanoistek se mezi desítku nejlepších dostaly všechny tři reprezentantky - pátá Monika Jančová, šestá Anna Kašparová i sedmá Kateřina Hošková.

Finálová klání závodu, který je generálkou na pražské mistrovství světa v roce 2013, začnou na trojském kanálu ve 12:32 v pořadí C1 ženy, C1 muži, K1 muži.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.