Hlavní obsah

Hradilek odjíždí za teplem do Austrálie, navštíví i závody formule 1

Praha

Kajakář Vavřinec Hradilek se už nebude muset máčet ve studené pražské vodě, dnes letí na tradiční dvouměsíční přípravu k protinožcům. Stříbrný olympijský medailista z Londýna jede do Austrálie a na Nový Zéland už počtvrté a vrátí se až v dubnu na domácí nominaci. Tu absolvuje, byť účast na Světových pohárech a na mistrovství světa v Praze má jako olympijský medailista jistou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vavřinec Hradilek.

Článek

Vodní slalomář po olympiádě absolvoval mnoho společenských akcí, ale v posledních týdnech se už začal věnovat i náročnému tréninku v domácích podmínkách v Praze-Troji, který zvládl s výjimkou několikadenní pauzy kvůli nachlazení. Vedle tréninku plánuje Hradilek v teplém prostředí i sjíždění divočejších toků a také návštěvu paddocku týmu Red Bull při závodu vozů formule 1 v Melbourne.

"Vždy jsem tam byl spokojený. Příprava v ideálním počasí a podmínkách na olympijském kanálu, několik možností k ostrým závodním startům. V této době nejsou lepší možnosti k tréninku, jezdí tam i závodnicí z jiných zemí," vypočítal přednosti přípravy Hradilek.

Zúčastní se také mistrovství Oceánie a mistrovství Austrálie. "Ale to bude pro zpestření, jedu tam z plného tréninku a forma nemusí být ideální," upozornil v tiskové zprávě.

Bude bydlet u kamarádů

Bude tradičně bydlet u kamarádů. "Žádné sterilní hotelové prostředí, v tom bych dva měsíce těžko přečkával. S nimi plánuji minimálně jeden adrenalinový výlet na řeky Nového Zélandu, kde jsou na podobné sjezdy skvělé podmínky. A samozřejmě se těším na formule do Melbourne," uvedl Hradilek.

Do Austrálie si veze i novou loď. "Technické změny nejsou tak velké, ale je postavená trochu jinak a umožňuje rychlejší manévry. Navíc je provedena ve zcela novém designu," řekl.

Až se vrátí, pojede domácí nominační závody, aby prokázal, že si divokou kartu do reprezentace zasloužil právem. "Nemusel jsem je absolvovat, ale sám jsem projevil zájem na nich startovat, abych měl klid pro další přípravu," uvedl.

Pak jej čeká mistrovství Evropy v Krakově, další letní závody Světového poháru a také několik soustředění. Světový šampionát v Praze je na programu v září.

Reklama

Související témata: