Hlavní obsah

Rychlostní kanoisté měli kvůli stávce ve Francii den zpoždění

Montemor-o-Velho

Stávka francouzských leteckých dispečerů narušila cestu většiny českých rychlostních kanoistů na mistrovství Evropy, které se koná od pátku do neděle v portugalském Montemor-o-Velho. Reprezentanti strávili neplánovanou noc ve Frankfurtu nad Mohanem. Do dějiště šampionátu dorazili dnes a věří, že cestovní komplikace na jejich výkonech nezanechají žádné stopy.

Foto: Vít Chalupa

Posádka českého čtyřkajaku ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba (zprava)

Článek

Mezi smolaři byli bronzoví olympijští medailisté na čtyřkajaku Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba i mistři Evropy na deblkanoi Jaroslav Radoň a Filip Dvořák. "Dostali jsme se do prekérní situace, protože na letišti nastal kolaps. Dopravce nám nebyl schopen nabídnout žádné jiné spojení. Noční cestování bylo větší zlo, než cesta druhý den. Proto jsme raději volili přenocování v Německu," uvedl kouč týmu Pavel Hottmar.

Do dějiště šampionátu, ležícího 200 kilometrů severně od Lisabonu, se dostala podle plánu ve středu v pořádku jen pětice závodníků, kteří cestovali přes Mnichov - deblkajakáři Jiří Kraft a Branko Tarkulič a tři kajakářky. "Samozřejmě, že to není nic příjemného, ale naštěstí to všichni přežili v pořádku," řekl Hottmar.

Šampionát začíná v pátek rozjížďkami a semifinále na tratích 500 a 1000 metrů všech kategorií.

Reklama

Související témata: