Hlavní obsah

Plavec Thorpe bude závodit v dvojbobu

SYDNEY

Šance, že plavecký fenomén Ian Thorpe bude závodit na letošním mistrovství světa v Montrealu rostou každým dnem. Dvaadvacetiletý pětinásobný olympijský šampion původně zvažoval, že šampionát vynechá a dá přednost dlouhodobé přípravě na OH 2008 v Pekingu. Své rozhodnutí ale přehodnotil. Teď se ale soustředí na úplně jinou sportovní disciplínu, zítra si vyzkouší jízdu v bobu.

Foto: ČTK/AP

Australský plavec Ian Thorpe.

Článek

Thorpe si v pátek nasadí na hlavu nerozbitnou helmu a společně s dalšími plaveckými velikány Michaelem Phelpsem a Alexandrem Popovem se vrhne v ústrety bobové dráze ve švýcarském zimním středisku ve Svatém Mořici.

Tři velikáni plaveckého sportu, kteří dohromady nasbírali 15 zlatých olympijských medailí a 24 titulů mistrů světa, jsou sponzorsky zaštítěni švýcarskou společností Omega. Známý výrobce hodinek se ve Svatém Mořici podílí i na pořádání závodů Světového poháru v jízdě na bobech.

Závod se bude konat tento víkend a představení plaveckých hvězd v ledovém korytu má navnadit  fanoušky. Plavci pojedou v dvousedadlovém bobu stejnou trať jakou jejich zkušení kolegové bobisté absolvují o víkend.

Thorpe bude trénovat i na cestách

"Ian včera absolvoval první lekci a přežil to. Určitě by z něj byl velmi dobrý brzdař," usmíval se Thorpův manažer David Flaskas, jenž nepochybuje o bezpečnosti celé akce. "Nemyslím si, že by kluci byli vystaveni nějakému nebezpečí. Vždyť loni to samé absolvovala Anna Kurnikovová," byl Flaskas v klidu.

Po anabázi ve Švýcarsku si Thorpe a Phelps odskočí do amerického Jacksonville na Floridě. Tam hodlají navštívit zápas Super Bowlu mezi týmy Philadelphie a New Englandu. Podle Flaskase se ale Thorpe nebude na svých cestách jen bavit. Od sponzora má totiž zajištěné přístupy do několika špičkových bazénů jak ve Švýcarsku tak ve Spojených státech a bude tak moci nerušeně pracovat na své kondici.

Reklama