Hlavní obsah

16 setin rozhodlo, kanoistu Ježka připravil o MS jeho švagr. Je to na prd, shodli se

České Budějovice

Ani napodruhé se kanoistovi Stanislavu Ježkovi nepodařilo získat místo v reprezentací vodních slalomářů. Při dodatečné nominaci v Českých Budějovicích mu chybělo pouhých 16 setin. Zářijového mistrovství ve Spojených státech se zúčastní Michal Jáně a těsně před Ježkem obhájil svou pozici Jan Mašek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stanislav Ježek se na MS nepodívá

Článek

Ježek skončil dvakrát pátý na olympijských hrách. Ve svých 37 letech měl v kvalifikaci i ve finále jasně nejrychlejší časy, ale dotyky na brankách ho pokaždé stály čtyři trestné vteřiny. „Asi se budu muset odnaučit šťouchat," dodal zklamaně.

Ani Mašek se svými výkony ve víkendových závodech nebyl příliš spokojen, i když se v týmu nakonec udržel. „Je to na prd, když člověk vyhraje jarní nominaci, pak se stresuje, aby to v sezoně potvrdil, a pak se ještě stresuje tady," řekl Mašek, s jehož sestrou Alenou Ježek žije a mají dvě děti.

„Nechtěl jsem ho vystrčit, vždyť vyhrál nominaci na jaře. To bych mu přeci nemohl udělat," uvedl s humorem Ježek, který se netajil zklamáním. „Je pravda, že jsem se do Ameriky chtěl podívat, ještě jsem tam nebyl," zmínil Ježek. „Ale už jsem si to letos dvakrát nevyjel, tak mi asi chtějí naznačit, že už tady nemám co dělat," pokračoval.

„Je to na prd, když my chalupáři musíme před dodatečnou nominací trénovat a pak je to k ničemu," pronesl opět žertující Ježek, jenž chce bojovat o nominaci i za rok.

„Pádlovat budu dál, proč bych nepádloval? Musí ty mladý někdo prohánět," ubezpečil Ježek a nastínil i plán pro zbytek sezóny. „Už mám titul mistra České republiky na sjezdové lodi, v raftu i na pramici, tak si podívám, kdy je mistrovství České republiky v paddle boardu, abych to zkompletoval," dodal s úsměvem v narážce na nový pádlovací sport.

Své místo v týmu obhájili bez problémů už v sobotu deblkanoisté Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň. Místo náhradníka mezi kajakáři pro případ, že by Vavřinec Hradilek nejel na mistrovství světa kvůli zdravotním problémům, vybojoval Zdeněk Ornst.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články