Hlavní obsah

Dálková plavkyně Rybářová vyhrála závod Grand Prix na 34 km

Praha

Česká dálková plavkyně Silvie Rybářová prokázala před blížícím se mistrovství Evropy v Berlíně skvělou formu. V závodu světové Grand Prix na kanadském jezeře Memprémagog dokázala o víkendu vyhrát závod na 34 kilometrů a připsala si druhé vítězství v tomto seriálu v kariéře. Poprvé triumfovala letos v únoru v Santa Fé v Argentině, dnes se dostala na stupně vítězů počtvrté v životě.

Článek

Rybářová vyhrála v času 7:41:09 hodin a druhou Pilar Geijovou z Argentiny porazila o takřka dvě minuty. Obě se nyní společně dělí o průběžné vedení v seriálu. Závod mužů vyhrál Joanes Hedel z Francie.

Grand Prix je elitní seriál Mezinárodní plavecké federace FINA, do něhož jsou zařazeny všechny závody v dálkovém plavání, které jsou delší než 10 kilometrů. Na této olympijské trati se seriál koná od roku 2008, kdy bylo dálkové plavání poprvé v Pekingu na olympiádě, jako Světový pohár.

Rybářová poplave na ME v Berlíně příští týden závody na 10 a 25 kilometrů a obzvlášť na delší distanci bude patřit mezi adeptky na medaili. Po rok a půl dlouhé mateřské pauze se vrací k dálkovému plavání také někdejší medailistka z mistrovství světa Jana Pechanová, která v Berlíně poplave pětikilometrový závod.

Reklama