Hlavní obsah

Veslaři v dějišti MS ještě netrénovali a připravují se na tajfun

GIFU (Japonsko)

Čeští veslaři v neděli dorazili do dějiště mistrovství světa v japonském Gifu, ale zatím netrénovali. V pondělí měli mít vzhledem k aklimatizaci na programu lehčí přípravu na vodě, ale kvůli silnému větru a velkým vlnám na místním veslařském kanále trénink zrušili.

Foto: www.david-sampson.com

Ilustrační foto

Článek

"Podmínky byly takové, že trénink nebyl možný. Zkusíme to zítra ráno, to by mohla být voda klidnější," řekl v telefonickém rozhovoru pro ČTK vedoucí české výpravy Přemysl Panuška.

Podle předpovědi počasí navíc hrozí, že oblast zasáhne tajfun, kvůli němuž byly loni v Gifu zrušeny testovací závody. "Ve středu bude jasné, kde přesně tajfun udeří, takže možná budeme schovávat lodě a čekat, až přejde," uvedl Panuška.

Improvizovaný trénink by v tom případě mohl probíhat na 130 veslařských trenažérech. Přechod tajfunu by však znamenal i odložení závodů, které by kvůli nezbytné opravě vybavení kanálu nezačaly v neděli, ale až v pondělí nebo úterý. Program šampionátu by tak musel být nahuštěn do šesti až sedmi dnů.

"Závodníci to nesou těžce, protože každé narušení přípravy je pro ně psychicky náročné. Ale pro všechny účastníky to bude stejné a bude záležet na tom, jak se s tím kdo vyrovná," dodal Panuška.

Reklama

Související témata: