Hlavní obsah

Vodní slalomáři v sobotu odletí na MS

PRAHA

Bez dvojnásobné olympijské vítězky Štěpánky Hilgertové a Marcely Sadilové, které v Austrálii již trénují, odletí v sobotu do dějiště mistrovství světa zbytek vodních slalomářů. Od 29. září do 2. října nasadí český tým do šampionátu na trati v Penrithu plný počet tří lodí v každé kategorii. Na startu bude na 350 vodních slalomářů z více než 50 zemí světa.

Článek

Kouč reprezentace Jiří Pultera nerad hovoří o plánech a ambicích, ale je si vědom, že zejména deblkanoisté a kajakářky budou bojovat o nejvyšší místa. "Je to jasné, když se vrátíme bez medaile, bude to neúspěch," prohlásil Pultera.

Hilgertová bude obhajovat titul z Augsburgu na trati, kde získala v roce 2000 své druhé olympijské zlato. Letos se sedmatřicetileté závodnici daří, vyhrála dva ze tří závodů Světového poháru a z mistrovství Evropy si přivezla stříbro.

Ambice nejvyšší mají úřadující dvojnásobní mistři Evropy Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, bronzoví medailisté z olympiády v Aténách. Na minulém šampionátu obsadili stříbrnou pozici. Bez šancí na cenný kov nejsou ani další deblkanoisté Marek Jiras a Tomáš Máder, kteří byli na OH 2000 na této trati třetí.

Trenér se o medaile neobává

"Tři nebo pět medailí, to už je pak jedno," řekl s úsměvem Pultera. "Před mistrovstvím světa mám jediné přání - aby všichni předvedli nejlepší výkony, jakých jsou schopni. Pak se o medaile neobávám," uvedl.

Z nebývale úspěšného šampionátu v Augsburgu před dvěma lety přivezli čeští vodní slalomáři hned tři zlaté, stříbrný a bronzový kov a ovládli medailovou bilanci. Vedle Hilgertové zvítězily hlídky kajakářek a deblkanoistů, hlídka kanoistů byla bronzová.

Tým vyrazí do Austrálie přes Frankfurt a Hongkong v sobotu brzy ráno. Ve výpravě nechybí ani Jiří Rohan, kouč Jirase s Máderem a kanoisty Jana Maška. Vedle trenérských povinností bude důkladně sledovat organizaci šampionátu, neboť za rok bude ředitelem mistrovství světa v Praze v Tróji.

Nominace ČR:
Muži:
K1: Lukáš Kubričan, Ivan Pišvejc, Ondřej Raab.
C1: Tomáš Indruch, Stanislav Ježek, Jan Mašek.
C2: Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek, Marek Jiras - Tomáš Máder, Jaroslav Pospíšil - Jaroslav Pollert.
Ženy:
K1: Štěpánka Hilgertová, Irena Pavelková, Marcela Sadilová.

Reklama