Hlavní obsah

Micka v Podolí proháněl tuniské eso a dočkal se pozvání do Kalifornie

Praha

Pořádné zpestření zažila při každodenním nabírání tréninkových kilometrů plavecká skupina Jaroslavy Passerové. Do bazénu v pražském Podolí si s jejími svěřenci vyrazil zatrénovat dvojnásobný olympijský vítěz Usáma Mellúlí. A jak plave hvězdný Tunisan, si tak mohl zblízka prohlédnout i český kraulařský talent Jan Micka.

Foto: Sidorják ČSPS/Martin, ČTK

Dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Usáma Mellúlí (vpravo) z Tuniska a český talent Jan Micka spři tréninku v Praze-Podolí.

Článek

Mellúlí do Prahy dorazil za světoznámým fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. Nejprve zašel s českými plavci na večeři. „Je to sympaťák, v pohodě chlápek,“ hodnotil český rekordman na 400, 800 i 1500 m Micka. „Kluci ho provedli po městě, pak nám vyprávěl o Kalifornii, kde žije, a dokonce nám nabídl, že bychom za ním mohli přijet,“ pochvaloval si český plavec.

V úterý ráno následoval samotný trénink. Nejprve rozplavání, pak dvacet kraulových úseků po 200 metrech. „Okoukat se za tak krátkou chvíli moc nedá, ale byl jsem rád, že jsem dokázal sekundovat tak skvělému plavci, jako je on. Držel jsem se ho a dokonce plaval před ním, z toho jsem měl radost,“ liboval si Micka.

A to Mellúlí rozhodně trénink nešidil. „Tep měl při měření vysoký, zadýchal se, myslím, že plaval naplno,“ viděl dvacetiletý Micka.

Slepák rozehnal jen na chvíli

Pro něj byla schopnost konkurovat plavecké hvězdě obzvlášť důležitá, před měsícem ho totiž přibrzdil problém se slepým střevem. „Zlobilo mě už koncem dubna, kdy jsem ale jel na Orca Cup do Bratislavy, tak mi doktoři dali injekce a já slepák rozháněl. Měsíc to bylo dobré, ale pak se ozval a bolest byla k nevydržení, tak mě vezli na operaci,“ líčil.

S lehkým tréninkem začal po dvanácti dnech. „Měl jsem nervy, jestli mě to nepoznamená směrem k mistrovství světa v Kazani, ale teď když jsem viděl, že se dokážu držet tak skvělého plavce, tak jsem se uklidnil,“ kvitoval juniorský mistr Evropy.

Reklama