Hlavní obsah

Kudějová si před nominačním dramatem čistila hlavu při úklidu

Praha

Už před čtyřmi lety měla našlápnuto k olympijské účasti, v boji o Londýn ale kajakářka Kateřina Kudějová podlehla zkušené Štěpánce Hilgertové. Letos už s vizitkou úřadující mistryně světa letenku do Ria nechce pustit. Po dvou pětinách nominačního boje ve vodních peřejích má čtyřbodový náskok na Karolínu Galuškovou, o další bod zpět je Hilgertová.

Srovnání jízd Kateřiny Kudějové (v černé helmě) a Štěpánky Hilgertové ve Veltrusích pomocí programu Dartfish SimulCam..Video: Český svaz kanoistů

 
Článek

Loňský triumf na světovém šampionátu v Londýně dal Kudějové do nominace pětibodový polštář. „Ale řekla jsem si, že s těmi body navíc nebudu počítat. Budu to brát, že jsem na tom stejně s ostatními, a na konci si ty body přičtu,“ plánovala svěřenkyně trenéra Jiřího Prskavce.

V úvodních dvou závodech ve Veltrusech obsadila dvakrát druhé místo. „Poslední tři roky mi domácí nominace vyšla, ale samozřejmě si uvědomuju, že olympiáda je ještě něco víc,“ připouští čtyřiadvacetiletá kajakářka.

Loni státnice, letos stěhování

Z přílišného stresu v nominačním boji ale Kudějovou vyvádějí všednodenní starosti. „Teď jsem se stěhovala, všechny věci jsem měla v krabicích, všude prach, tak jsem různě uklízela,“ popisovala.

Ostatně strategie nesoustředit se jen na vodní slalom se jí v minulosti vyplácela, krátce před loňským ziskem světového titulu úspěšně absolvovala bakalářské zkoušky na Vysoké škole ekonomické.

Po návratu z Londýna pak pocítila první záchvěvy popularity. „Manažera nemám, ale je pravda, že dva sponzoři se mi přihlásili. Ne že by mě lidi zastavovali, ale občas registruju nějaké pohledy, že jsem někomu povědomá,“ přiznává.

„Teď jsem byla v jedné škole v rámci Sazka olympijského víceboje a tam bylo vidět, že děti úplně nevěděli, o koho jde, ale byly šťastné, že mají podpis někoho známého. Tak třeba si mě zapamatují,“ usmívá se.

Reklama

Související témata: