Hlavní obsah

Sestra zpívala, děda hrál a na závěr se tančilo. Dostál s rodinou si podmanili vyhlášeni

Praha

Dostálových bylo na pódiu plno. Rodina se sportovními i uměleckými geny ozvláštnila svými vystoupeními vyhlášení nejlepších armádních sportovců roku, které ovládl dvojnásobný olympijský medailista na kajaku Josef Dostál. A to jeho maminka, jazzová zpěvačka Eva Emingerová tentokrát sledovala vyhlášení jen z hlediště.

Foto: Ivana Roháčková

Sourozenci Anna (zleva), Josef a Magdalena Dostálovi spolu s jejich dědečkem Jiřím Emingerem při skeči během vyhlášení nejlepších armádních sportovců roku.

Článek

V akci byly sestry úspěšného olympionika Magdalena a Anna i děda Jiří. „Běhal mi mráz po zádech, když pro mě Magda na pódiu zpívala. A děda mi zahrál fanfáru, to bylo také krásné,“ rozplýval se dvoumetrový habán.

Taneček? Jasná volba

Celé sourozenecké trio si pak na závěr vyhlášení připravilo jako skeč dětskou říkanku. „My nic nemuseli vymýšlet, to bylo hned jasné. Tenhle taneček jsme uměli z dětských let, když jsme koukali na televizi. Bylo nám třeba deset let, ale všichni si to pamatujeme. Taneček byla jasná volba,“ culil se Dostál.

Od návratu z Ria seděl v lodi přesně třikrát. „Jednou při natáčení s televizní moderátorkou, pak s přítelkyní, kterou jsem do deblkajaku vzal poprvé, a ještě ve čtyřkajaku s tátou na takových sranda závodech. Byli jsme pátí, což byl se třemi veterány velice dobrý výsledek,“ usmíval se.

Vedle mediálních a sponzorských akcí stihl i jednu válecí dovolenou a dvě poznávací. „Paříž a New York. Ten se mi líbil víc, je to město neskutečných možností,“ vypráví a ze svých zážitků vypichuje návštěvu muzikálu na Broadwayi a bruslení pod Rockefellerovým centrem. V sobotu vyráží na Havaj, ale tam už bude ležení u moře ustupovat přípravě na novou sezónu.

Reklama