Hlavní obsah

Micka věřil v rekord, nakonec „chcípl“

Kodaň

Místo rekordu zklamání. Plavec Jan Micka přijel na evropský šampionát v krátkém bazénu v Kodani v dobrém rozpoložení a hned v prvním závodu na své vedlejší trati 400 metrů volný způsob si věřil na překonání dva roky starého osobního maxima 3:41,67 min. z ME v izraelské Netanji. V Dánsku ale nakonec dohmátl o tři sekundy pomaleji.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Český plavec Jan Micka.

Článek

„To se mi vůbec nelíbí. Věřil jsem, že po dlouhé době rekord překonám," čertil se Micka po rozplavbě v Kodani, v níž jej od postupu do finálové osmičky dělily s časem 3:44,63 na 14. místě necelé dvě sekundy. „Nevyšlo to a jsem vážně hodně zklamaný. Na druhou stranu, mojí hlavní tratí je pořád patnáctistovka. Ta mě čeká už zítra, tak uvidím, jak to vyjde," přemítal.

Ještě v polovině rozplavby se přitom dvaadvacetiletý reprezentant pohyboval mezi první trojicí, po obrátce na 300 metrech ale začal ztrácet. „První dvoustovka byla dobrá. Pak jsem se snažil víc zapojit nohy a zrychlit, začal jsem ale postupně víc a víc odcházet," líčil. V závěru už neměl síly. „Ještě na 350 metrech jsem byl před klukama vedle mě. Na poslední padině mě ale stáhli a ujeli mi. Já se trápil, úplně jsem chcípl," říkal bez obalu.

Nepovedeného závodu litoval i proto, že se od příjezdu do Kodaně cítil velmi dobře. „Celý týden jsem byl ve výborném rozpoložení, věřil jsem si," poznamenal a před čtvrteční rozplavbou závodu na 1500 metrů si dal jasný úkol. „Nepodělat se a jít do toho s čistou hlavou," dodal už s úsměvem.

Reklama

Související témata: