Hlavní obsah

Porazit tátu, přeje si před evropským šampionátem v Praze úspěšný kajakář

Praha

Další cenný kov by do své bohaté sbírky rád tento víkend přidal Jiří Prskavec. Pětadvacetiletý kajakář bude na evropském šampionátu ve vodním slalomu, který se uskuteční v pražské Troji, obhajovat bronzovou medaili a na boj před domácím publikem se moc těší. „Každý závod doma je ten nejkrásnější. Už se nemůžu dočkat,“ přiznal Prskavec.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kajakář Jiří Prskavec na tiskové konferenci.

Článek

Ondřej Tunka v hlavní roli upoutávky ME ve vodním slalomu

Po dvaceti letech se v České republice o tomto víkendu uskuteční evropský šampionát ve vodním slalomu. Na startu v pražské Troji nebude chybět ani Jiří Prskavec, který začátkem května bojoval s Vavřincem Hradilkem na nominačních závodech o poslední volné místo v reprezentaci kajakářů.

„Byl na mě tehdy vyvíjen hodně velký tlak,“ zavzpomínal na čtvrteční tiskové konferenci Jiří Prskavec. „Jsem moc rád, že jsem to zvládl, protože to byla vstupenka, abych se mohl představit na mistrovství Evropy před domácím publikem. Už se moc těším. Opravdu už se nemůžu dočkat,“ přiznal pětadvacetiletý Prskavec.

„Každý závod doma je krásný a obzvláště, když jde o druhou nejdůležitější akci sezóny,“ prohlásil již trojnásobný evropský šampión, který bude v Praze tentokrát obhajovat bronzovou medaili. „Když se tady před dvaceti lety konalo mistrovství Evropy v Roudnici nad Labem, tak tam byl můj táta čtvrtý. Vždy si dávám za cíl se mu vyrovnat, ideálně ho porazit, takže bych chtěl skončit výš než on. Laťka je ale vysoko,“ smál se.

„Týden po nominačních závodech jsem se vrátil k přípravě, abych ještě natrénoval maximum a neopadla forma. Pak jsem trochu odpočíval a teď se do procesu zase vrátil,“ vyprávěl s tím, že věří, že je dobře připraven. „Chci tady předvést dobré výkony a ty snad budou stačit na to, abych se umístil vysoko,“ uzavřel úspěšný kajakář.

Reklama

Související témata: