Hlavní obsah

Snowboardista Novotný zkusil trénovat, kotníky ho stále bolí

PRAHA

Poprvé po více než dvou týdnech od zranění obou kotníků se v pátek olympionik Michal Novotný postavil na snowboard a zkusil trénovat. Na svahu v Peci pod Sněžkou zvládl jen dvě jízdy. "Nešlo to, pořád to bolelo," řekl Novotný. Dá si tedy ještě týden přestávku a pak se definitivně rozhodne, jestli před olympijskými hrami pojede na americké X-Games.

Článek

Čtvrtý muž minulého ročníku Světového poháru před Silvestrem při tréninku na sjezdovce v rakouském Lienzu ve velké rychlosti upadl a natáhl si vazy v kotnících. Podle lékařů to vypadalo až na šestitýdenní klid, ale Novotný už za normální chůze bolest necítil. "Tak jsem to chtěl zkusit, ale jakmile jsem obul prkno a zatočil, nešlo to. Šoupal jsem se tam jako se stokilovým batohem," uvedl.

Závodit v žádném případě ještě nemůže. Kvůli zranění už vynechal dva závody Světového poháru a nyní odložil nedělní odlet do zámoří. "Budu pokračovat v léčení a uvidíme," uvedl snowboardista, který kombinuje tradiční medicínské postupy s alternativními. Už několikrát navštívil i svého osobního léčitele. "Bude to zase rehabilitace všemi možnými způsoby," prohlásil osmadvacetiletý závodník.

Uplynulé dva týdny chodil do posilovny, šlapal na rotopedu a plaval. Dnes se na horách vydal také alespoň na pěší túru. "Jsem silnej jako kůň," žertoval třináctý snowboardcrossař z olympiády v Turíně. Cítí, že Vancouver stihne. Pro Novotného je ale problém, že nebude rozježděný. Během své kariéry už zjistil, že nejlepší výkony právě podává v závěru sezony.

O tom, že by se před olympiádou rozjezdil na nějakých menších závodech, neuvažuje. "Nikde neudělají pořádnou trať. Jezdit na menších, to je horší než nic," tvrdí. V úvahu připadají prestižní X-Games v závěru ledna, které původně neměl v plánu. "Asi tam pojedu," prohlásil. V tom případě by odletěl příští týden v neděli. O dva dny dříve kotníky otestuje znovu. "Na ostatní neduhy jsem už zapomněl," usmíval se závodník, kterého před sezonou trápila záda a zvýšené jaterní testy.

Reklama