Hlavní obsah

Biatlonisté Šlesingr s Vítkovou pilovali střelbu

MT. WASHINGTON

Počasí českým biatlonovým nadějím na předolympijském soustředění ve středisku Mt. Washington na ostrově Vancouver Island nepřálo. Michal Šlesingr a Veronika Vítková tam trénovali od konce ledna vedle týmů Německa, Švédska, Kanady, Francie, Číny či USA v mlze, sněhu s deštěm a občas i v dešti.

Foto: Michal Krumphanzl

Biatlonista Michal Šlesingr

Článek

Sněhu mají dostatek. "Jsou ho tu skoro tři metry," uvedl Šlesingrův osobní trenér Vlastimil Vávra na webu biatlonového svazu. Vedle aklimatizace se oba závodníci snaží ustálit střeleckou formu. "Michal se vrátil ke staré pažbě. Dále jsme trochu upravili jeho polohu vleže, kterou měl nestabilní. Často jsme pracovali se střeleckým trenažérem napojeným na počítač. Ten dokáže přesně odhalit chyby na spoušti a umožní jejich odstranění," řekl Vávra.

Po aklimatizaci biatlonisté trénovali v plném tempu i na lyžích. "Běhá se mi mnohem lépe než předtím, tak věřím, že to bude lepší i v závodech," řekla Vítková, která v létě onemocněla zánětem mozkových blan a více než dva měsíce netrénovala. V sobotu absolvovala kontrolní závod s reprezentantkami Kanady a vyhrála. "Velké vítězství to nebylo, ale radost mi udělalo," dodala.

Pobyt zpestřili biatlonistům i krajané. "Všichni jsou přátelští, snaží se nám pomoci," chválil Vávra emigranty, kteří biatlonistům uvařili dokonce knedlo-vepřo-zelo a nechybělo ani plzeňské pivo. "Moc jsme si pochutnali. Zdejší restaurace není žádný zázrak," uvedl. V pondělí už se závodníci se svými trenéry přesunou do dějiště olympijských her.

Reklama