Hlavní obsah

Rozkol u slovenských hokejistů, kouč má spory s manažerem

BRATISLAVA

Trenér slovenských hokejistů František Hossa se před začátkem olympijského turnaje v Turíně dostal do sporu s generálním manažerem týmu Petrem Šťastným. Hossy se dotklo, že Šťastný vybral kapitána i jeho zástupce, které obvykle určuje hlavní trenér. Šťastný také jmenoval náhradníka za zraněného Ladislava Nagye.

Foto: ČTK/René Miko

Slovenští hokejoví reprezentanti.

Článek

Hossa se snaží aktivitu bývalého slavného hokejisty tlumit. "Myslím si, že když je někdo zodpovědný za výsledky, měl by mít na starosti také tvorbu mužstva. Z hlediska kompetencí je tu jen jeden hlavní trenér," řekl Hossa v sobotu večer slovenským novinářům na srazu skupinky pěti hráčů z evropských klubů.

Zároveň zakázal komukoli z funkcionářů vstup do kabiny. "Je to vysloveně přání hráčů. Nebude tam nikdo chodit ani během zápasu, ani po něm," citovaly Hossu slovenské internetové servery.

Kapitánem Demitra, kouč chtěl Bondru

Šťastný přidělili kapitánské "céčko" Pavolu Demitrovi z Los Angeles Kings. V poslední době se přitom hovořilo o tom, že Hossa počítá spíš s tím, že roli lídra týmu svěří veteránovi Petru Bondrovi. "Určit kapitána takhle... To se nemělo stát. Takhle se to nedělá nikde na světě," láteřil kouč, jenž chtěl počkat, až se všichni sejdou v Itálii, zeptat se na názor hráčů a teprve pak se rozhodnout.

Bondru společně s Miroslavem Šatanem, který úlohu kapitána zastával v uplynulých šesti letech, jmenoval manažer jako asistenty. "Před olympiádou už ale nebudeme dělat rozruch a nic měnit nebudeme," uvedl Hossa.

Slováci ještě nikdy v hlavním olympijském turnaji za účasti hráčů z NHL nestartovali. Dvakrát ztroskotali v kvalifikaci a ani před svou premiérou nejsou v ideální pohodě. "Jestli nechceme skončit jako na posledních dvou olympiádách, musíme hráče ochránit před zbytečnými zásahy ze strany některých funkcionářů," uvedl Hossa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.