Hlavní obsah

Hašek musel trénovat s betony z minulého století

TURÍN

Brnkání na nervy Dominika Haška v úterý odpoledne skončilo. Ztracená výstroj brankáře české hokejové reprezentace se našla a ještě před prvním tréninkem dorazila do Turína. Zkušený gólman prožíval po příletu na milánské letiště horké chvilky. Přestože letěl první třídou a jen s jedním přestupem, nedorazilo ani jedno ze čtyř zavazadel. Ve dvou přitom byla kompletní výstroj.

Článek

"Byly to nepříjemné chvilky," líčil Hašek. V pondělí večer sice pětadvacet minut na ledě Palasport Olimpico při prvním tréninku Česka byl, ale jen ve vypůjčené výstroji. Pomohl mu trenér Jim Corsi, jenž Haška vedl v Buffalu a momentálně působí v Itálii. "Ještě cestou z letiště jsem mu volal, jestli by to nešlo nějak vyřešit. Nabízel mi, že sežene novou výstroj, ale to jsem odmítl. Potřeboval jsem něco staršího, aby už byly věci rozhýbané," vysvětloval Hašek.

Hašek: Bylo to komické

V hodně zašlých betonech a lapačce s vyrážečkou byl žádaným terčem objektivů kamer a fotografů. "Nebylo to ideální. Betony byly snad z roku pětaosmdesát. Na moje nohy nebyly zrovna optimální. Hned první ránu jsem dostal do kolena. Pak jsem se bál, aby se něco nestalo. Rozhodující bylo, abych se zapotil," líčil, než devadesát minut před pondělní půlnocí nasedl do autobusu mířícího do olympijské vesnice. S majitelem "historické" výbavy se ještě stačil vyfotit. "Bylo to komické," přiznal český gólman.

Vedení týmu tou dobou žhavilo linky za oceán, aby zjistilo, kde Haškova výstroj uvízla. "Chytat případně zápasy v cizí výstroji je nemyslitelné," kroutil hlavou šestinásobný držitel Vezina trophy pro nejlepšího brankáře NHL.

Řešit situaci posláním náhradní výstroje z Ottawy nešlo. "Manželka odletěla do Čech, ale hlavně jsem zabalil obě výstroje, které mám. Chtěl jsem mít v Turíně všechno rezervní pro případ, že by se některá ze součástí výbavy poškodila," vyložil Hašek.

Zavazadla zůstala v Ottawě

Fakt, že se ztratilo tolik zavazadel u cestujícího první třídy, vyvolával řadu spekulací zda nemohlo jít o úmysl. "Člověka napadá všechno," připouštěl i samotný gólman. V noci z pondělí na úterý se nakonec zavazadla našla. Zůstala totiž nedotčena v Ottawě.

Až po urgenci a s pomocí české ambasády v Ottawě Haškova výstroj dorazila v úterý dopoledne do Turína. "Byl jsem šťastný, protože chytat dvakrát v cizí výstroji by bylo mrzuté. A hlavně si člověk potřebuje osahat a případně v klidu upravit svojí," vyložil Hašek, když absolvoval hodinový úterní trénink v hale Torino Esposizioni.

Reklama