Hlavní obsah

Neumannová může olympijské kovy miliónově zhodnotit

PRAHA

Olympijská vítězka Kateřina Neumannová má nyní šanci zúročit olympijské zlato a stříbro v milióny a výrazně si pomoci finančně. Před čtyřmi roky dokázal v reklamě vydělat milióny zlatý akrobat Aleš Valenta. Jeho zlatá nástupkyně je však v reklamě ještě zajímavější. Neumannová se stala miláčkem národa. Její zlatý finiš na třicítce vehnal slzy do očí fanoušků a fanynek.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová s medailemi z Turína.

Článek

Stávající partneři si zamnuli ruce, protože vložené prostředky se zúročily v olympijské zlato, byť v tu chvíli nebyla jejich loga vidět. Pro další se stal úspěch pobídkou využít reklamně euforii, kterou Neumannová vyvolala. Podobně se stali reklamními hvězdami Aleš Valenta, Štěpánka Hilgertová, Roman Šebrle nebo Kateřina Kůrková.

Manažer Jindra je uvážlivý

Manažer Kateřiny Neumannové Josef Jindra viděl krátce po triumfu situaci velice střízlivě. "Máme partnery, s nimiž jsou podepsány smlouvy včetně bonusů. To je dlouhodobá spolupráce, na které stavíme. Dosud se nestalo, že by někdo přišel a sám nabídl částky ve statisících nebo miliónech. Zůstávám v tomhle ohledu při zemi. Samozřejmě se budeme snažit úspěchu využít i po ekonomické strance, ale z nabídek budeme pečlivě vybírat. Kateřina bude mít poslední slovo," říkal naprosto uvážlivě.

Je však připraven jednat ihned, jakmile by se zajímavá nabídka objevila. "Pochopitelně ten zájem je i časově omezen, ale také může výrazně souviset s tím, jak Kateřina vyhodnotí svoji další sportovní budoucnost. I když na ni tlačím už od konce listopadu, aby se vyjádřila, rozhodnutí zůstává pochopitelně výhradně na ní. Čím dřív však řekne svoje ano či ne, tím lépe, protože ani bohaté firmy nerozhodují o penězích, které vloží do sportu, z hodiny na hodinu," dodal.

Jindra připomenul, že nelze směšovat peníze získané od sponzorů na přípravu a výdělek například z reklamy, který by mohl přispět k rychlejšímu nebo snadnějšímu splacení hypotéky na penzión, který Neumannová vlastní na Zadově. "Tyhle věci je třeba oddělovat i podle zákona," zdůraznil manažer české sportovní hvězdy.

Budoucnost chce řešit až koncem dubna

Kateřina Neumannová si uvědomuje možnost solidního výdělku, ale svoji budoucnost na něm nestaví. "Teď si užívám vysněného zlata, ale v podvědomí mám i tuto možnost. Svoji budoucnost však nechci stavět vysloveně na tom, kolik mohu vydělat peněz. Tím neříkám, že bych se zříkala možnosti se lépe zabezpečit. Chci v první řadě dokončit dobře tuto sezónu. Rozhodnutí o svojí budoucnosti udělám koncem dubna. Musím mít klid a čas na zvážení všech pro a proti, abych neudělala chybu," řekla den po triumfu Neumannová.

Nabídek na různá setkání, společenské a promo akce, má celou řadu. "Pečlivě vybírám, nechci zklamat především fanoušky," řekla s tím, že všem se vyhovět při nejlepší vůli nedá. Rozhodně se však věnuje akci Hledáme novou Katku Neumannovou, jíž je patronkou. "Máme smůlu, že olympiáda je u nás ve volebním roce, budeme se snažit vyeliminovat akce, které by měly sloužit politickým účelům," dodal Jindra. Neumannová není typem sportovce, který by se chtěl za každou cenu ukazovat, spíš se snaží euforii kolem sebe tlumit. Její medaile však udělaly republice víc užitku, než mnozí politici a podnikatelé.

Neumannová dokáže pečlivě vybrat to, s čím a s kým spojí svoje jméno. Určitě by si ale zasloužila po létech dřiny a dosažených úspěších zúročit je i finančně. Mnoho českých olympijských vítězů a medailistů z dob, kdy takové možnosti nebyly, žije z minima finančních prostředků, zatímco v jiných zemích dostávají olympijští medailisté doživotní státní podporu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.