Hlavní obsah

Rozjeté San Antonio míří do Oklahomy

Vynikající formu chytli v prosinci basketbalisté ze San Antonia. Spurs prohráli jediný ze sedmi posledních zápasů a další úspěch si hodlají připsat dnes proti New Orleans.

Článek

San Antonio letos znovu dokazuje, že patří mezi absolutní špičku NBA. 'Ostruhy' vlétly do nové sezony raketovým tempem - po dvanácti zápasech měly bilanci 9-3 a praly se s Utahem o vedení v Západní konferenci. Na konci listopadu je na několik dní opustila forma; v sérii čtyř těžkých zápasů uspěli Spurs jen proti Seattlu a na Dallas, Golden State a Utah nestačili. Prosinec ovšem začali vítězstvím nad Sacramentem a od té doby se jim znovu daří. Tým, který v útoku táhnou především rychlý rozehrávač Tony Parker a Tim Duncan, nestačil jen v Los Angeles na místní Lakers, kteří se sami dostali do skvělé formy. Ostatních pět soupeřů hráči trenéra Popoviche porazili; naposledy včera Minnesotu, která sice dvě čtvrtiny udávala tempo, ale ve druhé polovině zápasu odpadla.

New Orleans si letos o takové formě může nechat jen zdát. Jednomu z nejpříjemnějších překvapení loňského ročníku se letos příliš nedaří a s bilancí 10-10 patří k těm horším mužstvům v silné Západní konferenci. Svůj díl viny na tom mají zranění několika hráčů. Zdravotní stav momentálně nedovolí hrát skvělému střelci z dálky Stojakovičovi, křídlu Davidu Westovi, který byl spolu s rozehrávačem Chrisem Paulem hlavní příčinou loňského úspěchu Hornets, a veteránovi a slušnému obránci Bobby Jacksonovi. O to více času na hřišti dostávají Desmond Mason a další hráči, kterým se ale forma stále vyhýbá - v posledních devíti zápasech se radovali jen dvakrát. Poslední úspěch si připsali před třemi dny, kdy si na své palubovce poradili s Clevelandem 95-89. Hvězdou večera byl Chris Paul, který si kromě 30 bodů připsal i jedenáct asistencí. "Říkám to pořád, že je jeden z nejlepších rozehrávačů v lize," složil Paulovi poklonu trenér Byron Scott. "O tom není pochyb a to hraje teprve druhým rokem. On je hlavní příčinou toho, že máme vyrovnanou bilanci i přes ta zranění... On teď na sebe bere zodpovědnost a to není jednoduché," dodal.

Výkon Hornets naposledy na Cleveland stačil, San Antonio je ale přeci jen těžší soupeř. Bookmakeři proto považují za favority zápasu hosty, na které vypsali kurs 1.32 a handicap 7 bodů. Myslíte si, že oslabený domácí tým dokáže porazit i Spurs? Potom si vsaďte na New Orleans, kurs na něj je 3.50.

Reklama