Hlavní obsah

Kompletní Liverpool změří síly s lavičkou Arsenalu

Šlágr čtvrtfinále Curling Cupu se dnes odehraje na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu. Ten zde přivítá londýnský Arsenal, který stejně jako Reds už letos ztratil reálnou šanci boje o titul v Premier league.

Článek

Start Liverpoolu do aktuální sezony nebyl zrovna růžový, ale postupně svěřenci Rafaela Benitéze našli svou sílu. Ta je velká především v domácím prostředí, kde Reds klopýtají opravdu zřídka. Venku už je to o hodně horší; díky těmto faktům jsou sice třetí, ale na druhou Chelsea mají ztrátu už jedenáct bodů. "Náš tým je v současné době lepší než byl v úvodu sezony, kdy byli hráči ještě unavení z MS," okomentoval stoupající formu svého týmu španělský manažer ve službách Liverpoolu. V Carling Cupu letos jeho svěřenci nejdříve porazili Reading a poté uspěli i s Birminghamem. Ani v jednom zápase, ale kouč Benitéz neposlal na hřiště kompletní sestavu a většinu klíčových hráčů šetřil. Dnes toto platit nebude, jelikož v nominaci Liverpoolu jsou všichni důležití hráči včetně Gerrarda, Alonsa nebo Kuyta. Reds totiž nedávno utrpěli na hřišti Arsenalu porážku rozdílem třídy a dnes mu to chtějí bez nějakého slitování vrátit. "Arsenal hraje dobrý fotbal a bude to velice těžký zápas, ale já věřím v náš úspěch. Možná by jsme mohli využít nějaké mladší hráče, ale dnes chceme zvítězit," řekl trenér Benitéz.

Výsledky Arsenalu se dají přirovnat k "horské dráze" - jednou jsi nahoře a poté zase dole. Jeho hra je velmi dobrá, ale produktivita mizerná. O víkendu prohrávali svěřenci Arsene Wengera doma s Portsmouthem už 0:2, ale branky Adebayora a Gilberta mu přinesli alespoň bod. I díky tomu je Arsenal momentálně na čtvrté příčce tabulky o bod za Liverpoolem. Do dnešního přímého pohárového souboje vstoupí narozdíl od Liverpoolu se sestavou, která ani zdaleka neodpovídá té optimální. Wenger dá příležitost hned několika neznámým mladíkům. Po zranění kolene se do sestavy Gunners vrací Lauren. Z klíčových opor nenastoupí opravdu nikdo a jména jako Henry, Rosický, Fabregas, Hleb, Lehmann, van Persie, Eboue, Gallas, Toure, Hleb, Ljunberg nebo Gilberto si budou užívat zaslouženého odpočinku. "Se sestavou jsem točil i v předchozích zápasech a budu to dělat stále, jelikož jiná možnost není," zdůvodnil svou nominaci manažer Arsenalu.

Nominace obou celků se hned promítly do hodnot kursů na jednotlivé příležitosti. Na domácí Liverpool vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.70. Kurs na remízu má hodnotu 3.40 a na vítězství Arsenalu 4.65.

Reklama