Hlavní obsah

Uloupí Monako nějaký bod Lyonu?

Poslední letošní kolo francouzské Ligue 1 přelomí sezonu do její druhé poloviny. Ta první má suverénního krále v mužstvu Lyonu, který dnes uzavře výborný podzim na domácím stadionu s Monakem.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Plašil v dresu Monaka.

Článek

Už několik let má Francie suverénního krále. Lyon vyhrál pět ligových titulů v řadě a letos neohroženě míří za dalším. Po osmnácti kolech má na svém kontě neuvěřitelných devětačtyřicet bodů - plný zisk mu utekl pouze ve dvou zápasech. Svěřenci Gérarda Houlliera jsou nejlepší ve všech aspektech hry; vstřelili nejvíce branek a nejméně inkasovali, díky čemuž mají na svém kontě skoro jednou tolik vítězství než jeho největší konkurenti. Svou výjimečnost dokázali ve dvou těžkých minulých zápasech; doma přehráli Paris SG a poté ještě přesvědčivěji zvítězili v Lens. Francouzský kouč ve službách Lyonu bude mít dnes komplikace s útočnou fází, jelikož nemohou nastoupit Fred, Karim Benzema, John Carew a Sylvain Wiltord. Karetní tresty si už odpykali záložníci Juninho s Tiagem a v dnešním zápase nebudou chybět stejně jako brankářská jednička Gregory Coupet.

Tragédie - tak by se dal specifikovat start Monaka do letošního ročníku. Klub, ve kterém nastupují i čeští reprezentanti Jaroslav Plašil a Jan Koller je jen díky zlepšeným výkonům v posledních kolech momentálně na čtrnácté příčce elitní francouzské soutěže. Především doma začalo Monako konečně pravidelně bodovat, což dokázalo v minulém kole se Sochaux, se kterým zvítězilo 3:0. "Chceme se pokusit proti Lyonu navázat na poslední výsledky. Oni jsou velice silní, ale my víme, že můžeme uspět," řekla brankářská jednička Monaka - Flavio Roma. Mužstvu bohužel nepomůže kapitán Gael Givet, kterého vyřadilo zranění stejně jako duo Marco Di Vaio - Jeremy Menez. Po odpykání trestu se naopak do sestavy vrátí Lucas Bernardi. V základní jedenáctce by se měl objevit i talentovaný sedmnáctiletý mladík Cedric Mongongu.

Papírovým favoritem ligového utkání je domácí Lyon, na který si můžete vsadit s kursem 1.30. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 4.55. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Monako, jehož výhra je oceněna kursem 9.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama