Hlavní obsah

Rozjetý Detroit se chystá na New Jersey

Do skvělé formy se s blížícím se koncem roku dostali basketbalisté Detroitu. Pistons vyhráli čtyři zápasy v řadě a svou vítěznou sérii se chystají prodloužit v utkání proti New Jersey.

Článek

Po necelých dvou odehraných měsících je jasné, že ani po odchodu Bena Wallace nelze Detroit podceňovat. Pistons sice nezačali sezonu nejlépe, po osmi zápasech měli bilanci 3-5, od té doby si ale vedou podobně jako loni, kdy chtěli zaútočit na metu 70 výher v základní části. Od poloviny listopadu odehrál Detroit sedmnáct zápasů a kapituloval jen třikrát. Dvě z těchto proher překvapivě přišly proti slabým soupeřům, Charlotte a Portlandu. Po nich se ale hráči trenéra Saunderse dokázali vzchopit a z těžkého tripu si přivezli tři vítězství - z Dallasu, Orlanda a New Jersey. Právě výhra nad Nets odstartovala jejich vítěznou šňůru, kterou si stále drží. Po návratu domů totiž Pistons uspěli nad Seattlem 87-71, poté deklasovali Cleveland před jeho vlastním publikem 87-71 a před třemi dny měli snadnou práci s Atlantou. Hawks chybělo proti Detroitu hned pět důležitých hráčů, bez kterých prohráli 81-108.

Dnešní soupeř domácích je na tom o poznání hůř. New Jersey tradičně patří k favoritům slabší Východní konference, letos je ale jedním z největších zklamání soutěže. Nets přitom většinu dosavadní sezony odehráli v plné sestavě, v níž září především trojice Kidd-Carter-Jefferson. Ani oni ale nedokázali vytáhnout New Jersey z podprůměru. Po dvou porážkách v řadě - s Los Angeles a Milwaukee - se svěřenci trenéra Franka nechali dokonce předstihnout oslabeným Torontem, které se dostalo do čela velmi slabé Atlantické divize. To ovšem není tak špatná zpráva, jako ta, kterou lékaři sdělili vedení týmu po utkání s Lakers - Nenad Krstič, který prožívá svou životní sezonu, si totiž v zápase poranil koleno tak nešťastně, že zřejmě bude muset vynechat zbytek letošního ročníku. Proti Milwaukee postavil Frank místo něj do základu rozehrávače Eddieho House; s malou základní sestavou - jen pivot Collins měří přes dva metry - ovšem Nets neuspěli a prohráli 104-115.

Podle očekávání je dnes papírovým favoritem domácí Detroit, na který bookmakeři vypsali kurs 1.31 a handicap 6,5 bodu. Myslíte si, že nevýrazní Nets dnes mají šanci uspět? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.50.

Reklama