Hlavní obsah

West Bromwich přivítá Luton

V páteční předehrávce osmadvacátého kola druhé nejvyšší anglické soutěže přivítá momentálně pátý West Bromwich Albion devatenáctý Luton. Oba celky mají v letošní sezoně rozdílné ambice, tím pádem domácí neberou nic jiného něž vítězství.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

West Bromwich spadl v minulé sezoně z Premier league a letos se chce pokusit o návrat. První polovinu soutěže zvládli svěřenci manažera Tonyho Mowbraye celkem dobře; po sedmadvaceti zápasech jsou se třiačtyřiceti body na páté příčce a stále tak mají velice dobrou šanci na návrat do Premier league. Oporou mužstva je letos známý "hromotluk" John Hartson, který sem v létě zamířil z Celticu Glasgow. Do roku 2007 nevstoupil West Bromwich moc dobře; na Nový rok prohrál překvapivě s posledním Southendem 3:1 a o to větší motivaci má jistě dnes. Na hřišti se proti Lutonu nejspíše neobjeví útočník Nathan Ellington, který má rozpory s klubem. Stopku za karty má vystavenou Paul McShane, kterého nahradí uzdravený Martin Albrechtsen.

Luton letos prozatím nenavazuje na dobré výsledky z minulé sezony, ve které byl dlouhou dobu mezi elitou a jen díky horší koncovce ročníku skončil na desáté příčce tabulky. Momentálně je až na devatenácté příčce a i podle vyvíjejících se okolností v tomto klubu bude mít letos se záchranou ještě problémy. Do Birminghamu tento týden z mužstva přestoupil za 2,5 milionu liber asi nejlepší útočník Hatters - Rowan Vine. Nové angažmá si možná vydobyl na konci loňského roku, kdy vstřelil jednu branku svému novému zaměstnavateli a připravil ho o body - utkání skončilo 2:2. Do nového roku vstoupili svěřenci Showa Hatterse bezbrankovou remízou s Cardiffem, který patří k lepšímu průměru soutěže. Do sestavy se dnes po absenci vracejí Dean Kiely a David Bell. Stejně tak může manažer Lutonu počítat s uzdravenou dvojicí Kevin Foley - Lewis Emanuel.

I díky výhodě domácího prostředí je pasován do role favorita West Bromwich, na který si můžete vsadit s kursem 1.55. Remíza je oceněna hodnotou 3.50 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 5.50.

Reklama