Hlavní obsah

Oslabený Kilmarnock přivítá Hibernian

V dohrávce osmnáctého kola skotské nejvyšší soutěže se střetne Kilmarnock s Hibernian. Oba celky dělí v tabulce pouze tři body, ale forma v posledních kolech je zcela rozdílná; domácím se nedaří, za to hosté díky své dobré střelecké produktivitě získali v posledních deseti zápasech slušných sedmnáct bodů.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Vstup Kilmarnocku do nového ročníku byl velmi dobrý, ale před nedávnem tým postihla velká marodka a na výsledcích se to jasně projevilo. Aktuálně ve čtyřech zápasech v řadě nedokázali svěřenci manažera Jima Jefferiese zvítězit. Jediným ziskem z těchto čtyř zápasů byla bezbranková remíza s Hearts. V týdnu klub angažoval novou posilu v podobě Moma Sylly, který přišel z Leicesteru. "Je to univerzální hráč, který může nastupovat hned na několik pozicích. Takový fotbalista se nám v současné době velmi hodí," zhodnotil novou devětadvacetiletou posilu kouč Kilmarnocku. Ten dnes bude opět postrádat několik svých svěřenců; zcela mimo hru jsou jistě zranění David Fernandez, David Lilley, Gordon Greer, Ryan O'Leary a Paul Di Giacomo. Otazník startu navíc visí nad Frazerem Wrightem.

Hibernian skončil v loňské sezoně skotské Premier ligy na páté příčce, jeden bod před Kilmarnockem. V aktuálním ročníku je momentálně tři body před svým dnešním soupeřem a opět na páté pozici. Výkonnost svěřenců Johna Collinse je vysoká především v domácích duelech, venku je to o hodně horší. Na hřištích soupeřů naposledy zvítězili osmnáctého listopadu v Motherwellu vysoko 6:1. Svou domácí statistiku v minulém kole nepotvrdili, když uhráli pouze bezbrankovou remízu s Aberdeenem. V zápase se navíc zranil důležitý útočník Chris Killen, který si přetrhl achilovku a s velkou pravděpodobností do letošní sezony už nezasáhne. "Je to pro nás velká ztráta. Klub v příštích dnech nabídne Killenovi prodloužení smlouvy," reagoval na zranění svého elitního útočníka vůdce týmu Collins. Ten dnes místo zmiňovaného forvarda pošle na hřiště Stevena Fletchera. Zpět do sestavy se vrací po odpykání karetního trestu kapitán Kevin Thomson.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.55 kurs na remízu má hodnotu 3.20. Na vítězství Hibernianu si můžete vsadit v kursu 2.45.

Reklama