Hlavní obsah

V Dallasu dnes uvidí regulérní utkání

, 26. ledna 2007

Poslední soutěžní zápas se v NHL odehrál minulý týden. Po přestávce vyplněné exhibicí v Dallasu se dnes odehraje jedenáct utkání. Naprostá většina z nich bude sehrána na kluzištích klubů ze západní konference. Dva duely budou mezikonferenční. V zápase týmů, jimž se nyní aktuálně nedaří, přivítá Columbus Buffalo. Dallas se pokusí zabrzdit Pittsburgh.

Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi

Karel Rachůnek z New Yorku Rangers (vlevo) prostřeluje brankáře Dallasu Mika Smithe.

Článek

Diváci v Dallasu se mají tento týden na co koukat. Po představení těch nejlepších hráčů mohou již dnes přijít podpořit svůj celek v soutěžním utkání. Klub se nachází v pacifické divizi v jakémsi prázdném prostoru. Vůči dvěma celkům má dosti veklý náskok, ale na jiné dva se zase nemůže v tabulce dotáhnout. Zatím se snaží uklidňovat, že dobré umístění v dlouhodobé části sezóny mu v několika minulých sezónách nepřineslo v play off výrazný užitek. Jedním z problémů Dallasu jsou množící se zranění. V útoku by již neměl chybět Ott. Větší otazník je u návratu produktivních obránců Bouchera a Zubova a u útočníka Halperna. Mimo nadále zůstávají Modano, Morrow a Barnaby.

Pittsburgh během týdne na ledě dnešního soupeře skvěle reprezentovali mladí útočníci v čele s Crosbym. Klub má ovšem starosti s tím, kdo se stane jeho dalším majitelem, kde bude hrát atd. V tabulce východní konference se pohybuje na samotné hranici postupu do play off. Tučňáci však mají odehráno nesmírně málo zápasů. Do obrany se jim po více než dvou měsících vrátí Eaton. Naopak v ní nadále budou chybět Melichar a nejspíše Cairns. Pittsburgh se bude spoléhat především na přesilovky, jejichž využití mu v novém kalendářním roce vždy přineslo body.

Bookmakeři bwin však očekávají, že se dnes spíše naplní scenář z minulých sezón. Dallas totiž porazil svého soka v šesti z posledních osmi domácích pokusů. Dnes si lze na pokračování tohoto trendu vsadit v kursu 2,1. Pittsburgh se stejně jako soupeř před přestávkou dostal do formy a nebude chtít z pacifické divize podobně jako v listopadu odjíždět s prázdnou. Dnes si lze na hosty vsadit v kursu 2,7.

Reklama