Hlavní obsah

New Jersey po roce na ledě Floridy

, 27. ledna 2007

Dvě třetiny klubů se dnes zapojí do hry v NHL. Edmonton se pokusí před domácím publikem ospravedlnit za poslední porážky na vlastním ledě v zápase s Los Angeles. V zápase dvou týmů, kterým se aktuálně daří nejlépe, hostí St. Louis klub z Nashvillu. V divizním klání se střetnou Columbus a Minnesota. New Jersey pokračuje v cestování po Floridě.

Článek

Panteři nadále postrádají největší letní posilu. Nesmlouvavý útočník Bertuzzi se však již objevuje na ledě a cítí se čím dál lépe. Trenéra Floridy tak začínají trápit jiná zranění. Mimo hru je zkušený útočník Roberts a obránce Mezei ví, že bude muset podstoupit operaci. Z farmy byl povolán již poněkolikáté v této sezóně na výpomoc Stewart. Brankáři se o starty v utkáních po Vánocích vcelku spravedlivě dělí, ale tým vyhrává téměř výhradně pouze tehdy, když má v zádech veterána Belfoura. Florida zatím drží v této sezóně jeden velmi nepříjemný primát, protože nedokázala získat druhý vítězný bod v žádném z deseti zápasů, které se za její účasti na ledě prodlužovaly.

New Jersey se má v tomto směru podstatně lépe. Může se též spolehnout na brankáře Broudeura, který včera potvrdil vedení mezi ostatními gólmany v počty vychytaných nul. Nastoupil ve všech zápasech od poloviny prosince. Ďáblové se v tomto období pohodlně usadili na čele atlantické divize a ve východní konferenci již pronikli na druhé místo. Brodeurovy zásluhy na tomto faktu se ještě znásobí, pokud si všimneme listiny zraněných hráčů, na níž se střídají po celou sezónu různí obránci, kteří by jinak měli před ním hrát. New Jersey také jeho zásluhou vyhrává velmi těsnými výsledky, což svědčí o jeho nervové odolnosti. Žádný z hráčů týmu nemá v kanadském bodování průměr jednoho bodu na utkání.

Bookmakeři bwin očekávají, že si hosté z poloostrova odvezou plný počet bodů. Florida je ve zvláštním postavení. V pořadí konference je až předposlední, ale na play off jí chybí pouze šest bodů. Zároveň má ale odehrán příliš velký počet utkání. Proto by dnes domácí rádi v kursu 2,65 vyhráli. Hostující New Jersey na ledě dnešního soka prohrálo na den přesně před rokem po mnoha letech. Na jeho úspěšnou odplatu si lze vsadit v kursu 2,15.

Reklama