Hlavní obsah

Brémy chtějí potvrdit roli favorita

Pátečním zápasem Dortmund - Bayern odstartovala druhá polovina bundesligy. Osmnácté kolo včera pokračovalo šesti zápasy a dnes ho uzavřou poslední dva duely. V jednom z nich přivítá před tímto kolem vedoucí celek tabulky - Werder Brémy nevyzpytatelný Hannover.

Článek

Brémy získaly v podzimní části sezony šestatřicet bodů, když dokázaly vstřelit už neuvěřitelných sedmačtyřicet branek, což je suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Nejlepším střelcem týmu je s deseti góly Miroslav Klose. I přes tuto úspěšnou střeleckou bilanci posílily v zimním přestupním období na postu útočníka. Do mužstva Thomase Schaafa přišel z Ajaxu Amsterodam Švéd Markus Rosenberg. "Je to rychlý, obounohý fotbalista, technicky vyspělý a silný ve vzduchu. Se všemi těmito dovednostmi může přinést nové prvky do naši hry. V Ajaxu v poslední době nebyl plně využívaný, ale my jsme o jeho kvalitách přesvědčeni," zdůvodnil nákup Rosenberga generální manažer Brém Klaus Allofs. Dnes by se v novém dresu měl na hřišti objevit v základní sestavě po boku ostrostřelce Kloseho. Problémy s ledvinou má Ivan Klasnič a mimo hru bude delší dobu.

Hannover odstartoval do nového ročníku špatně, ale postupem času nabíral na obrátkách a nakonec přezimoval s dvaceti body na slušné dvanácté příčce. Velký podíl na této skutečnosti má trenér Dieter Hecking, který převzal mužstvo po několika úvodních kolech až na samém spodku tabulky. Hannoveru se daří především venku, kde získal plných čtrnáct bodů a v této statistice je čtvrtým nejlepším celkem bundesligy. Mezi nejhorší se naopak řadí v počtu vstřelených branek - průměr pod jeden gól na zápas mají už pouze Mohuč, Hamburg, Mönchengladbach a Wolfsburg. Nejlepším střelcem týmu je Thomas Brdarič, ten ale bude dnes na hřišti vinou zranění chybět. Mimo hru jsou rovněž Steven Cherundolo a Soeren Halfar. "V Brémách nemáme co ztratit, můžeme jen získat," řekl k dnešnímu souboji na horké půdě lídra elitní německé soutěže kouč Hecking.

V roli papírového favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že Hannover neodjede z Weser stadionu s prázdnou? Pak využijte kursu 2.80 na jeho neprohru.

Reklama