Hlavní obsah

Colorado i Edmonton body potřebují

, 3. února 2007

Pouze dvě mužstva dnes mají v NHL odpočinkový den. Některé zápasy budou začínat dřívé, než jsou tamní fanoušci zvyklí. Další duel skvělých mladíků uvidí Pittsburgh, kam míří Washington. Montreal se vrací domů k zápasu s New York Islanders. San Jose se pokusí vzpamatovat ze série porážek v utkání se Chicagem. V severozápadní konferenci se střetne Colorado s Edmontonem.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Minulý týden se zdálo, že domácí tým má po přestávce vyplněné exhibicí dobrý program, protože naprostou většinu zápasu odehraje na vlastním ledě. Colorado se však zatím jediné těsné výhry dočkalo v úterý a naopak začíná narůstat nervozita. V důležitém divizním duelu ve čtvrtek domácí pouze dotahovali vedení soupeře a ve třetí třetině se jim to už nepovedlo. V brance u toho byl Budaj, kterého však zastínil reprezentační kolega z útoku v dresu hostí. Je otázkou, zda dnes tedy nedostane šanci Theodore. Na začátku sezóny chyběli Coloradu dlouhodobě někteří útočníci. V současné době se tento problém spíše přestěhoval do obrany, v níž nenastupují Brisebois a Liles.

Edmonton na začátku soutěže exceloval na vlastním ledě, což však postupně přestalo platit. Venku má po celou sezónu zatím střídavé výsledky. To by jistě rád potvrdil i dnes, protože ve čtvrtek prohrál venku divizní zápas, v němž padly čtyři branky v posledních třech minutách. Olejáře především nepotěšil vlastní gól a také obnovené zdravotní problémy útočníka Stolla. Jistý nadále není ani start obránce Tjarnqvista a čtvrteční zápas nedohrál Thoresen. Dvě výhry po exhibiční pauze vychytal brankář Markkanen, který si tak řekl o to, že by nemusel čekat na svou únorovou šanci čekat až do konce měsíce, jako se mu to stalo v tom minulém.

Oba kluby se dostaly na chvost severozápadní divize se stejným počtem bodů, což je pro ně nepříjemné, protože šest bodů je zároveň dělí i od play off. Bookmakeři bwin favorizují v tomto duelu domácí tým. Colorado má stále ještě výhodu v tom, že odehrálo poměrně málo zápasů a dnes je na jeho výhru vypsán kurs 2,0. Domácí prostředí však v této sezóně ve vzájemných zápasech zatím nehrálo výraznou roli. Hosté např. vyhráli na ledě dnešního soupeře dva ze tří zápasů. Dnes si lze na úspěch Edmontonu vsadit v kursu 2,9.

Reklama